Najzanimljiviji sajt BalkanaDžordžija Rankin
Tinejdžerka Džordžija Rankin (15)  iz Velike Britanije izgleda kao trogodišnje dete i  visoka svega 80 centimetara.Razlog njene male visine je taj da ona boluje od retke vrste displazije skeleta koja sprečava rast njenih kostiju...


Tako da će Džordžija do kraja svog života izgledati kao trogodišnje dete.Roditelji, Andrea (36) i Sajmon (38) Rankin dobili su ovu tinejdžerku sa svojih 20. godina dugo vremena im je treba da se  suoče sa nesvakidašnjim odrastanjem svoje kćerke tj tada bebe.Prve tri godine života Džordžija je provodila u bolnici ili kod kuće, izolovana od spoljnog sveta zbog lošeg imuniteta. U početku je odbacivala hranu i, umesto da se goji i raste kao ostale bebe, ona je gubila kilažu.Zbog nemogućnosti socijalizacije sa drugim roditeljima, Andrea i Sajmon nisu mogli da upoređuju Džordžiju sa ostalim bebama, pa nisu ni bili svesni koliko je njihovo dete sitnije.

Kada je mala Džordžija imala tri godine, i krenula u obdanište, shvatili su da je razlika zaprepašćujuća.Prvi simptomi kasnije dijagnostikovanog problema, bili su kada je počela da hoda, jer je izgledalo kao da joj to prouzrokuje jeziv bol.

"Kada su stigli rezultati istaživanja, shvatili smo da naše dete više od ovoga neće rasti "ispričala je majka i dodala da je najstrašnije bilo kada su doktori prognozirali da osobe sa ovom dijagnozom verovatno ne žive više od 10 do 14 godina.

Danas se ispostavlja da će Džordžija ostariti kao i svi ostali, ali da će voditi život pod drugim okolnostima. Džordžija, koju drugovi zovu Mala Dži, sada ima mnogo više samopouzdanja i navikla je da privlači pažnju jer je drugačija.

"Kada sam bila mlađa smetalo mi je kada ljudi gledaju u mene, ali sada to razumem i nije mi teško čak i kad mi postavljaju pitanja"kaže Mala Dži.

Zbog velikih bolova u kukovima koje je osetila tokom hodanja, Džordžija je primorana da se kreće u kolicima,jer je isuviše slaba i njena porodica trenutno prikuplja 22.000 evra za najsavremenija invalidska kolica, koja će joj omogućiti slobodnije kretanje .Inače Andrea i Sajmon Rankin imaju i četvorogodišnjeg sina koji je vidno viši od svoje 11 godina starije sestre

"Meni više ne smeta što sam manja, jer sam u glavi ista kao svi ostali. Jedino što ne mogu sa drugaricama u šoping, jer ne može da se oblačimo u istim radnjama, ja se oblačim po dečijim radnjama " dodala je na kraju simpatična Džordžija
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1