Najzanimljiviji sajt BalkanaDa li znate da možete spojiti voznju bicikla s trčanjem i istovremeno radite dve stvari.?Iako ova stvar možda ne deluje toliko kao zanimljiva ipak zbog njenog neobičnog izgleda rećićemo da je na neki način zanimljiva....

Par američkih preduzetnika osmislili i lansirali na tržište neobično i zanimljivo fitnes biciklo.Mada je ovo biciklo postalo hit u Americi i dostupno je na tržištu već dve godine.

ElliptiGO bicikl  je prevozno sredstvo napravljeno od aluminijuma.Ovo neobično zanimljiva fitnes "mašina" izgleda poput standardnog bicikla,ali ne poseduje sedište a umesto pedala ima dve papučice."Gazeći" ( gurajući prema napred) po njima,vlasnik pokreće elitpični bicikl,dok ujedno simulira pokrete kao da trči.Sa ovim neobičnim biciklom ElliptiGO se bez problema možete upravljati na uzbrdici ili nizbrdici a biciklo poseduje i kočnice.


Koncept za neobično biciklo je osmislio Brajan Pate,bivši triatlonac pošto nije mogao da ide na trčanje zbog povrede kuka i svog kolena.

On je uz pomoć njegovog prijatelja Brent Teala suosnivača isto tako bivšeg triatlonca koji je po zanimanju mašinski inženjer su napravili prototip elitptičnog bicikla .Oni su ga nazvali jednostavno ElliptiGO .

Posle nekoliko prototipova,uspeli su napraviti svoju mašinu koju su lansirali na tržište 2010,da bi ubrzo posle toga postao  fitnes pomama u Americi.Čak je održano i Svetski šapionat u vožnji ElliptiGO bicikala Ovih dana izbacili su jefitniju varijantu eliptičnog bicikla po ceni od 1.800 dolara.

Cene ElliptiGO bicikala se kreću od $ 1,800za novi jefitniji model pa do 3.499 dolara zavisno od modela.Visinu upravljača sami podešavate i može ici do 2 metra.

Težina ovog ElliptiGO bicikla je 19,1 kilograma,dugačak je 190 cm.Maksimalno možete da jurite s ovim biciklom do 40,2 km/h.

Proizvode ga u narandžastoj,zelenoj i crnoj boji.A kako ono izgleda u stvarnosti pogleajte u video klipu koji sledi

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1