Najzanimljiviji sajt Balkana

Ema Morano najstarija evropljanka

Italijanka Ema Morano je rođena 29. novembra 1899. godine, sa svojih 117 godina Ema Morano je druga žena na svetu po starosti dok je u Evropi prva....Ema se na listi najstarijih nalazi odmah iza Amerikanke Suzane Mašat, rođene četiri meseca ranije, to jedine dve registrovane žene rođene u 19. veku koje su još žive.

List navodi da je tajna dugovečnosti Italijanke takođe u genima. Majka Eme Morano je živela 91 godinu, a njena sestra 107.

Najstarija Evropljanka Ema Morano, koja živi u dvosobnom stanu, tek je prošle godine prihvatila tuđu negu i pomoć. „Snagom volje, možete čuda da učinite“, rekla je starica.
Radila je kao tekstilni radnik do 75. godine. Sa 20 godina je počela svako jutro da jede dva sirova i jedno kuvano jaje pošto su joj lekari ustanovili da boluje od anemije i preporučili joj terapiju s jajima.

Ema je jela tri jaja dnevno od 20. do 110. godine i u tom periodu pojela ukupno 100.000 jaja!

Njen lekar Karlo Bava izjavio je da je starica savršeno zdrava i da samo ima znake duboke starosti.

!Potpuno je svesna koliko je srećna što tako dugo živi. Mirno je prihvatila sve posledice procesa starenja. Da su svi moji pacijenti kao ona, u svojoj ordaniciji bih po čitav dan samo čitao novine“, našalio se Bava.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala