Najzanimljiviji sajt BalkanaEnleski grad Chesam dobija trotoar wi fi

Nepostojanje Wi-Fi konekcije je veoma veliki problem u mnogim većim gradovima sveta ipak jedna gradić u Velikoj Britaniji izgleda da je rešio taj problem...

Ako sve bude teklo po planu i onako kao su gradske vlasti gradića Chesham ulice u centru ovog grada uskoro će biti pokrivene Wi-Fi signalom koji će dolaziti direktno iz trotoara.

Ova zamisao gradskih vlasti Češama biće urađena u saradnji sa kompanijom Virgin Media koji je prvi pružilac u Velikoj Britaniji usluga televizije, mobinih i kućnih  telefona.

Izvor Wi Fi singnala će biti smješten u asfaltu tako da će 21.000 stanovnik ovog grada uživati u dobroj WiFi konekciji

Korisnici će se tako lako moći spojiti na interent odabirom wi fi konekcije pod nazivom "Virgin Media WiFi" unutar WiFi postavki na svom mobilnom uređaju.

Pilot projekt koji je razvila kompanija Virgin Media omogućiće šetačima, lokalima i stanovnicima centra gradića a imaju non stop internet konekciju čija će brzina dostizati i do 166 Mb/s što je internet brzina koja je sedam puta veća od prosečne brzine broadbanda u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Prevedeno na rečnik običnih ljudi, ova Wi-Fi konekcija omogućiće skidanje videa od 600 do 700 MB za oko 30 sekundi.! Ruter će doslovno biti postavljen ispod nogu prolaznika u obliku optičkih kablova čiji će signali dosezati daljinu i do 80 metara!

Pretpostavlja se da će efikasnost novog javnog rutera ispod ulica i prvenstveno trotoara doprineti povećanju internet prometa za oko 10.000 posto do 2025. godine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala