Najzanimljiviji sajt Balkana
Sara Kolvil (38) iz grada Plimuta, U Engleskoj je 6. marta pre dve godine godine zaspala posle jakog napada migrene, međutim sutra ujuto se probudila i videla da više ne govori svojim akcentom tj akcentom rodnog kraja! Njen engleski akcenat zamenio je kineski!....


O čemu je reč ovde ? da objasnimo u pitanju je tzv. sindrom stranog akcenta,to je poremećaj ekstremno redak redak  tako da je od 1941. do 2012. godine zabeležen i potvrđen samo 61 slučaj!

Jedino što se o ovom poremećaju zna za sad je to da je povezan sa glavoboljama.Engleskinja Sara je imala i po 10 puta mesečno jake migrene,za koje moderna medicina još nema pravog leka Osim toga, ovaj poremećaj predstavlja svojevrsno neurološko oštećenje mozga, a kako život sa njim izgleda, može se pogledati u dokumentanom filmu televizije BBC “Žena koja se probudila kao Kineskinja”.

U ovom dokumentarcu Sara Kolvil pokušava da objasni svu neprijatnost koji joj stvara njen sopstveni glas i akcenat, koji doživljava kao tuđ i u neskladu je sa sredinom u kojoj živi.Pritom je najviše nervira činjenica da je ljudi koje sreće smatraju da je strankinja i pokušavaju da pogode odakle je.Iako je Sara čitav život proživela i  živi u Plimutu u Engleskoj

Od 2010. kada joj se to dogodilo Sara se maksimalno trudi da povrati svoj stari akcenat, ali uprkos njenim naporima razultati su mršavi, a lekari uglavnom ostaju zbunjeni pred ovim problemom.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala