Najzanimljiviji sajt Balkana
Ako ne volite ili se bojite vožnje rollercoasterom imate još jednu mogućnost da doživite pravo malo uzbudjenje.U stvari,ovo i nije zapravo pravi Rollercoaster već ogromna visoka skulptura šetalište u gradu Duisburgu u državi Nemačkoj.

Ova neobična skulputra šetajući rollercoaster izgradjena je u Heinrich-Hildebrand-Height Angerparku,koji je otvoren u 2008.godine.Posetioci se mogu popeti na ovaj šetajući rollercoaster, imajući ujedno predivan pogled na okolinu i prošetati unutar njega - ali ne velikom brzinom kao kod pravog  jurećeg rollercoastera.

Šetalište rollercoaster ili skuptura, nosi naziv "Tigar i kornjača - Magično brdo", ima visnu od skoro 20 metara.Dizajnirana tako da ona bude središnja tačka za Rurski region.stoji na 85 metara iznad nivoa mora.

Skulptura šetajući rollercoaster broji 249 stepenica,dugačka je 220 metara,dok LED svetla osvetljavaju rukohvate noću što daje poseban efekat noću.Oko 120 tona pocinkovanog čelika je utrošeno u izgradnju.

Tvorci ovog neobičnog šetajućeg rollercoastera koji je vredan skoro dva miliona evra,projekat je dvojice umetnika Heike Muttera i Ulrich Gentha iz Nemačke

Ulrich Genth je povodom otvaranja rekao:"Rollercoaster je inače brz kao brzi tigar,ali ovaj ipak,posetilac mora da istraži korak po korak kao kornjača".
Dok je  Heike Mutter dodao:"skulptura je optički doživljaj,čak iz daleka,a ipak može da se i šeta unutar nje."Bilo kako bilo, zaista zanimljiv Rollercoaster ili bolje da kažemo skulptura.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala