Najzanimljiviji sajt Balkana


privremena slika Fb


Opet nam dolaze (za neke od vas) zanimljive novosti vezane za Fejsbuk. Vaša profilna slika na Facebooku posle ovih izmena koje će ubrzo nastupiti neće biti ista. U nizu promena koje je Facebook uveo, biće i ta da će profilna fotografija....

moći ubuduće da bude i kratki ponavljajući video (takozvana GIF fotografija) koji će se pokrenuti čim netko otvori vaš profi piše Blic.rs

Iz Fejsbuka su objavili da će se mobilni prikaz te društvene mreže uveliko promeniti, uključujući profilne video klipove, privremene fotografije i nove mogućnosti kojima će korisnici kontrolisati šta drugi vide kad posete njihov profil.

Profilni video, kako ga nazivaju iz Fejsbuka, omogućava ljudima da profilnu fotografiju zamene kratkim videom koji se ponavlja. To će u početku biti vidljivo samo na mobilnom Fejsbuku, kao i ostale nove promene.

Korisnici će, osim toga, moći da učitaju "privremenu verziju" profilne fotografije, koja će se promeniti u fotografiju koja je bila ranije u vreme koje vi navedete".

Ova promena inspirisana je filterom "Celebrate Pride", koji su ljudi povremeno, najčešće tokom parada ponosa, koristili da pruže podršku LGBT osobama. Zanimljivo je da je tu aplikaciju kreirao stažista u Fejsbuku, a ona je postala jedna od najpopularnijih i korišćena je čak 26 miliona puta.

Korisnici će moći da promene i informacije koje se pojavljuju na njihovim profilima. Nova opcija omogućava da izaberete koje lične podatke želite da se pojavljuju na vrhu stranice, a dodaće se i rubrika "BIO" u kojoj ćete moći da ispišete kratak tekst o sebi.

Napravljene su i neke male promene vezane za izgled profila, pa će se kućica sa fotografijama i prijateljima nalaziti nešto više. Profilna fotografija, odnosno GIF, nalaziće se u sredini stranice, a ne sa strane. Ipak, tako će izgledati samo u mobilnom prikazu.

Ove opcije najprije će se testirati na malom broju korisnika iPhone-a u Velikoj Britaniji i SAD-u, a iz Facebooka dodaju da će uskoro biti dostupne svima.

Na kraju pogledajte promo video Fejsbuka kako će to sve izgledati:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1