Najzanimljiviji sajt Balkanafotografija Fantom najskuplja na svetu 6.5 miliona dolara
Anonimni kolekcionar je crno-belu fotografiju pod naslovom "Fantom" (Phantom) snimljenu u prirodnom pustinjskom okruženju kanjona Antilopa, u Arizoni a koju je uslikao australijski fotograf Petera Lika, je protekle sedmice je prodata....

za cifru od  6.5 miliona dolara i to na aukciji u Las Vegasu. Sa ovom cifrom fotografija "Fantom" (Phantom)  je postala najskuplja fotografija na svetu.!

Takođe na istoj aukciji, koja je doržana 9. decembra u Las Vegasu, prodate su još dve Likove fotografije. "luzija" (Illusion) okje su dostigle cene od 2.4 miliona dolara, dok je "Večna raspoloženja" (Eternal Moods) prodat za 1.1 milion američkih dolara prenosi buzzfeed.com

"Svrha svih mojih fotografija je u tome da zabilježe snagu prirode i prikažu je na način na koji inspiriše ljude da osjete tu strast i povežu se sa fotografijom", izjavio je Peter Lik povodom rekordne prodaje.

Dok je već sad naskuplju fotografiju na svetu "Fantom” po ceni od 6.5 miliona dolara na aukciji je kupio Joshua Rot za anonimnog klijenta iz kompanije Glaser Weil Fink Howard Avchen & Shapiro. Rot je samo naveo da je kupac fotografije dugogodišnji obožavalac Likovog dela i da sa zadovoljstvom dodaje "Fantoma" velikoj kolekciji umetnina koje  već poseduje.

Lik je tako postao vlasnik čak četiri fotografije među 20 najskupljih na svetu, s obzirom na to da se osim ove tri pomenute na listi najskupljih nalazi i njegova fotografija "Jedan” (One), koja je pre prodata za 1 milion dolara.

Da na kraju dodamo da je krajem 2011. godine fotografija "Rajna II“ (Rhein II, 1999.) Andreasa Gurskog  za neverovatnih 4.338,500 američkih dolara. i sve do neki dan je bila najskuplja fotografija na svetu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala