Najzanimljiviji sajt Balkanaautonavetar
Kinez Tanga Zhengping,iz Pekinga,proveo tri meseca da bi kreirao pomalo čudan automobil.Njegov autombil koji je on napravio može pokretati čak i vetar?!Tangov aumobil je visok 1 metar a ....

dugačak je3 metra.A ovaj njegov "automobil na vetar" može postići  brzinu do 145 kilometara na sat

Automobil na vetar može da radi i na baterije,i na električni generator u dok se jedan puni drugi radi.Najzanimljiviji je do prednji panel automobila na kome dominira propeler u obliku ventilatora koji služi kao dodatni izvor enegrije za električno (nadopunjavanje) napajanje auta kada su baterije pri kraju.

Inovator Tanga je tvrdi da je motor bolji od električnih automobila - koji su u porastu u popularnosti u poslednjih nekoliko godina - zbog svoje sposobnosti da postigne i veću brzinu.
autonavetar2
On kaže "Ovaj automobil ide maksimalnom brzinom od 140km na sat i traje duže od normalnog električnog automobila,koji nemaju obično  agregate,” objasnio je Tang.Cena Tangovog automobila je oko 10.000 juana odnosno 1.200 evra.

Farmer Tanga je dodao:"Ventilator i krila obezbediće dodatnu električnu energiju ovom automobilu,dok baterije treba da se pune svaka dva ili tri dana."

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala