Najzanimljiviji sajt Balkana


}; document.write('');

Poznata fabrika automobila "Folksvagen" pozvala svoje kupce da pošalju svoje ideje kakva bi to trebala da budu vozila budućnosti, Odmah se moglo predpostaviti da će među mnogim predlozima tj.idejama "roditi" se ideja i o letećem automobilu...

Ovaj zanimljivi lebdeći automobil je automobil rezultat "projekta za narodni automobil" koji je pokrenut u Kini prošle godine, a na sajt projekta uključilo se trideset tri miliona posetioca, sa preko  119.000 ideja za automobil.

Tako sepojavio neobičan i zanimljiv projekt među pristiglim radovima - ideja o automobilu koji lebdi a naziv je nosio  "Hover car" (ili u prevodu:lebdeći automobil)ovaj lebdeći automobil budućnosti je toliko je oduševio sve u Folksvagenu" da su odlučili da ga prikažu i na You tube kroz video.

Mada ovaj lebdeći automobil nije tako  impresivan kao Delorean iz “Povratak u budućnost”, Folksvagenov Hover car će privući 100% pažnju prolaznika na ulici ako ga ikada bude te vozali.

Na dostupnom  videu koji je postavio Folksvagen se vidi kako  par ulazi u automobil koji ima oblik na velikog jajeta s velikim providnim vratima,da bi se zatim “provozali” i pokazali kako bismo u budućnosti mogli da putujemo.

“Hover car” lebdi na visini od 30-60 cm a krretanje ovog automobila budućnosti kreće seostvaruje pomoću elektromagnetne mreže puteva da bi stigao od tačke A do tačke B.

Prednost Folksvagenovog lebdećeg auta je sposobnost manevrisanja,jer ovaj automobil se bez ikakvih poteškoća veoma lako okreće u mestu. U unutrašnjosti robusnog vozila bezbednost garantuju senzori koji detektuju prepreke i kompjuter koji automatski smanjuje brzinu u slučaju opasnosti od sudara.
hover car
Među pristiglim i predstavljenim idejama na Sajmu automobila u Pekingu,su bili i "Music car" i "Smart key".

Smart key prati trend ka ugrađivanju onlajn tehnologija u vozila."Smar key" (pametan ključ)  poseduje ekran na dodir visoke rezolucije koji posredstvom 3G mreže obaveštava vozača o količini goriva u rezervoaru, o vremenskim  uslovima kao i samoj bezbednosti vozila.

"Music car"je opremljen organskim svetlećim diodama, koje omogućavaju da se boja vozila menja zavisno od muzike koju vozač pusti.A kako to lebdi automobil "Hover Car" pogledajte u videu koji sledi...

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala