Najzanimljiviji sajt BalkanaFilipCroizon
Francuz Filip Croizon,koji nema ruke i noge,plivač,je oduševio svet svojim preplivavanjem La manša pre par godina sada planira da prepliva svih pet kontinenata.Francuz Croizon i njegov partner u plivanju Arno Chassery predstavili su ...

svoj plan da plivanjem povežu svih pet svetskih kontinenata preko niza uskih moreuza koji ih razdvajaju.

Filip je  izgubio svoje udove nakon električne nesreće kada je imao 26 godina dok je menjao TV antenu na krovu.
Sada ovaj francuz je želi da pošalje univerzalnu poruku svetu."Mi ćemo da simbolično povežemosvih  pet kontinenata,preko moreuza plvanjem.Dvoje malih ljudi će biti most koji će spojiti  pet kontinenat .Što znači da niko i nismo daleko jedni od drugih i ako imamo različita politička mišljenja, boju kože,ili neki nedostatak (invaliditet) svi mi živimo na istoj planeti. I to je jasna poruka želimo da pošaljemo svetu."

Filip Croizon i njegov partner u plivanju Arnaud Chassery (34) prvak u plivanju na duge staze i koji će ga pratiti krenuće iz Francuske 6. maja oni će za početak  preplivati 20 kilometara u Tihom okeanu.

Spajajajuću simoblično Australiju i Aziju
,plivaće od  mesta Wutunga,izolovanog sela u Papui Novoj Gvineji do drugog sela u Indoneziji.U tom području pliva mnogo morskih pasa i otrovnih meduza čiji ubod ubija čoveka u roku od samo 20 minuta

Dok će u junu mesecu preplivati 25 kilometara u Akapskom zalivu od Jordana do Egipatske obale( moreuz imeđu Azije i Afrike) Mesec dana posle toga čeka ih ruta od Afrike do Europe preko Gibraltarskog prolaza kroz koji prolaze mnogi teretni brodovi.A u avgustu će plivati preko Beringovog prolaza(koji spajka Aziju i Ameriku) gde su temperature mora oko nule.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala