Najzanimljiviji sajt Balkana

lanac limenke rekord

Američko aluminiumsko udruženje prošlog meseca u Viskonsinu (SAD) uspela da napravi napravi ( poreda) najduži lanac od limenki na svetu i time obori Ginisov rekord..

Za ovaj lanac od limenki angažovalo se 60 stanovnika gradića Grin Beja i oni su  za 24 sata uspeli da poredaju limenke koje su stvarale ovaj dugački lanac i time su pomogli obaranju svetskog rekorda.

Lanac od limenki imao je na kraju dužinu od 8.65 km i sastojao se od 66.343 komada limenki raznog pića.Posle 24 časa redanja limenki u nizu, 7 septembra oko 11 sati lanac je bio gotov.

Ginisov rekord sudija Filip Robertson je pristupio brojanju i proveri svih konzervi, da li su  pravilno postavljene u lancu,i da li svaka limenka krajevima svojim dodiruje drugu limenku da bi stvorili pravi lanac,što je i bio jedan od uslova za upis u ginisovu knjigu rekorda.


Novi rekord prevazilazi bivši napravljeni lanac od konzervi pića koji je imao 66.129 komada limenki ,a postavili su ga deca iz Hillcresta iz osnovne škole u Južnoj Africi 2003.godine

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala