Najzanimljiviji sajt Balkana


Ovaj aerodrom je čudan i zanimljiv poput Gibraltarskog aerodroma.Gisborne aerodrom je mali regionalni aerodrom koji se nalazi na zapadnoj periferiji grada Gizrborna,na istočnoj obali severnog ostrva Novog Zelanda.....

Gisborn aerodrom je jedan od retkih aerodroma na svetu gde železnička pruga preseca aerodromsku pistu!

Gisborn aerodrom ima površinu od 160 hektara ovaj čudni aerodrom ima tri piste pista i jednu glavnu pistu za uzletanje koje preseca pruga na kojoj se odvija železnički saobraćaj na relaciji Palmerston North - Gisborne.

U Gizbornou, tako funkcioniše zanimljiva i možda jedina u svetu kombinacija aerodroma i pruge,odnsono aviona i voza.Gisborn aerodrom je otvoren svakodnevno između 6:30 ujutro do 8:30 noću kao i za prelazak železničkih kompozicija.

Pruga bukvalno deli avionsku pistu po samoj sredini uzletne staze,takoda se vrlo često dešava da  vozovi ili avioni moraju biti zaustavljeni dok se jedan od njih kreće. To je veoma izazovan zadatak za aerodromske vlasti(zaposlene  službenike) da upravljaju sletanjem aviona na pistu i da upravljanju železničkim saobraćajem odnosno dolaskom i odlaskom vozova koji presecaju Gisborn aerodromsku pistu!

Inače Gisborn serodrom je glavna veza za ulazak u malu regiju Gizbornom sa više od 60 domaćih letova i sa 150,0000 putnika godišnje koji poleću sa ovog aerodroma

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala