Najzanimljiviji sajt Balkana

Gitara Dzon Lenona prodata za 2.4 miliona dolara

Gitara Gibson J-160E Džona Lenona svetskog poznatog nekadašnjeg muzičara, koju je koristio za komponovanje pesama "She Loves You" i "All My Loving", prodata je za 2,4 miliona dolara na aukciji u Vašingtonu..Stručnjaci aukcijske kuće procenili su uoči prodaje da će cena Lenovove gitare Gibson J-160 .iznositi između 600.000 i 800.000 dolara.


Kako su javile svetske agencije, akustična gitara marke "Gibson J-160-E" iz 1962. godine kupljena je u Liverpulu u septembru iste godine za 161 funtu.

"Džon je toliko voleo tu gitaru da ju je nosio kući u Liverpul da komponuje pesme s Polom (Makartnijem)", navodi se u opisu predmeta u katalogu aukcijske kuće.

Instrument je nestao tokom božićnog nastupa "Bitlsa" u Londonu u decembru 1963. godine i 50 godina se nije ništa znalo o njegovoj sudbini, dodaju u aukcijskoj kući, ali ne navode kako je gitara pronađena.

Frontmena "Bitlsa" je 8. decembra 1980. godine u Njujorku ubio obožavalac Mark Dejvid Čepmen, koji je još u zatvoru.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1