Najzanimljiviji sajt Balkana

planete
Tim naučnika sa univerziteta u Novom Južnom Velsu, koji predvodi Robert Vitenmajer, otkrili i smtaraju da planeta "Glis 832c" temperaturno je približna našoj planeti Zemlji!...


Međunarodni tim astronoma je dalje preuzeo ispitivanje i kažu da se planeta nalazi u „nastanjivoj" zoni, što znači da je od svoje zvezde udaljena taman koliko je potrebno da ima vode na površini, ali da ne bude prevruće niti prehladno za razvoj života.Uprkos tome što kruži bliže svojoj zvezdi nego što se Zemlja kreće oko Sunca, „Glis 832c“ prima približno istu količinu toplote, jer je njegova zvezda postala crveni patuljak, koji je mračniji i hladniji od našeg Sunca.
naseljive planete
"Ovo čini 'Glis 832c' jednom od tri planete sa najpribližnijim uslovima Zemlji, s tim što je najbliža. Zato ćemo joj posvetiti najviše pažnje u našim istraživanjima", izjavio je Abel Mendez Tores, direktor Planetarne laboratorije na Univerzitetu u Portoriku.

„Planeta možda ima temperature približne našim, ali sa velikim sezonskim promenama. Ipak, i pored toga što su prvi podaci obećavajući moramo još da vršimo ispitivanja, jer postoji još mnogo stvari koje treba utvrditi pre nego što je proglasimo nastanjivom“, navodi se u naučnom izveštaju.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1