Najzanimljiviji sajt Balkana


naocare google
Iz kompanije Google stiže vest odnosno neki anonimni izovri koji su upoznati sa projektom gogole naočara i oni tvrde da će ove naočare u fazonu "terminatora" se naći u prodaji do kraja ove 2012. godine...

dok će im cena biti kako se predpostavlja od  250 do 600 dolara koliko koštaju i smartfoni.

Google naočari će biti zasnovani na Androidu i posedovaće 3G ili 4G konekciju,GPS i razne druge senzore.

Seth Weintraub,bloger na sajtu 9 to 5 Google, koji je prvi pisao o ovim naočarima još u decembru prošle godine,je došao da saznanja da će one izgledati slično paru Oakley Thump naočaraOve "naočare terminator" imaće jedinstven navigacioni sistem - trzaj glavom umesto skrola i klika - i ugrađenu kameru male rezolucije (sa blicom) koja će moći da prati svet u realnom vremenu i ubacuje informacije o lokaciji,okolnim građevinama i prijateljima koji bi mogli biti u blizini.

Najverovatnije će posedovati transparentni LCD ili AMOLED displej. CPU/RAM/hardver biće na nivou Android smartfona prethodne generacije.

Cvikeri će slati podatke na cloud i koristiti usluge poput Google Latitude,Google Goggles i Google Maps. Na drškama će biti nekoliko dugmića ali će, a izgledaće poptpuno isto kao kao i svake druge naočare

Ove google naočare budućnosti možemo tako reći kompanija Google nije planirala da se nose non-stop već ćete ih,poput smartfona,koristiti kada vam zatrebaju

U Googleu aktivno rade na pitanjima zaštite privatnosti jer kompanija želi da bude sigurna da će ljudi znati ako ih snima neko ko nosi par naočara sa ugrađenom kamerom.

Na ovom projektu se trenutno radi u Google X tajnoj laboratoriji u Mountain View ,Kaliforniji koja je puna robota,svemirskih liftova i desetina drugih futurističkih projekata i gde najveći deo vremena provodi suosnivač kompanije Sergej Brin.

Dok kompanija Apple radi na „zglobnom nosivom računaru” odnosno oni su pažnju su usmerili na računare koji će moći da se nose oko zgloba.

Izvor:b92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1