Najzanimljiviji sajt Balkana


U groznom zabarnili sečenje torti


Gradonačelnik glavnog grada Čečenije,Groznog ,doneo je jedan veoma bizaran i čudan zakon.Gradonačenlink je zabranio sečenje svadbene torte odnosno praktikovanja svadbenog običaja  kada mladenci isecaju prvo parče svadbene torte..

Nazivajući taj običaj "suviše zapadnjačkim", Muslim Hučijev je poručio građanima da moraju da rade na "očuvanju svog duhovnog i kulturnog razvoja" pa je zbog toga doeno odluku da zabrani b budućim mladencima u gradu Groznom sečenje svadbenih torti

Na spisku zabranjenih svadbenih običaja našli su se i "nepristojni plesni pokreti", pa se tako preporučuje da mlada i mladoženja tokom prvog plesa stoje na metar jedno od drugog, a najbolje je da mlada uopšte ne pleše.?!

Gosti ne smeju da se pojave na svadbi u alkoholisanom stanju, kao ni u odeći koja "nije u skladu sa čečenskim mentalitetom".

Potez gradonačelnika ismejan je na društvenim mrežama. Jedan korisnik se zapitao kako će ubuduće jesti tortu na svadbama. "Izgleda da ću morati da je grizem", napisao je on.

Kako prenose ruski mediji, "svadbene racije" su već sprovedene u delo, a Hučijev planira da zabranu proširi i na rođendane i godišnjice.?!
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1