Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija Američki Grad New York
Ovo će vam zvučati gotovo nevarovatno ali možete li zamisliti da postoje gradovi,mesta,države, gde vam država plaća da živite u njima? Naravno, reč je o SAD gradovima....

Iako na prvi pogled ovo izgleda kao neka šala i gotovo nestvarno,ipak u Sjedinjenim Državama takvi gradovi postoje Donosimo vam par gradova u koji nude novac to jeste plaćaju vam da živite u njima....

Gradić Harmoni..

je gradić u Minesoti  i iz ovog grada su vam spremni dati i do 12.000 evra ako želite tu da se nastanite za stalno . Budući da su svesni da većina kuća u tom gradiću treba dosta popravke i ulaganja novca, osmislili su podsticaj za sve one koji žele da se nove stanovnike koji žele da se nastane u njemu.Ova nebična akcija grada Harmoni traje već nekoliko godina.

Grad Detroit

Proteklih nekoliko decenija Detroit je bio u dosta teškoj situaciji, što za posledicu ima potpuno napuštene delove grada. Da bi se izborili s tim, oni su pokrenuli Challenge Detroit, program koji podstiče mlade, sposobne i obrazovane ljude da dođu živeti u ovaj ekonomski propao i pomalo prazan, zapušten grad.

Država Aljaska

Ako niste zimogrožljivi i ako vam ne smeta zima, onda je ovaj program naseljavanja prava stvar za vas ako se ikada odlučite živeti u SAD. Naime, Aljaska plaća ljudima koji tu stalno žive. Da biste dobili novac potrebno je samo da preselite na Aljasku i da dokažete da ste se preselili zauvek. Nakon što to uradite, Aljaska će vam svake godine isplaćivati 18.000 dolara 

Grad Čatanuga


Ovaj grad u američkoj saveznoj državi Tenesi nedavno je dobio nadimak GigCity, što znači da u Čatanugi svaki građanin ima pristup wireless internetu brzine (1GB) gigabajt po sekundi. Zbog toga su osmislili program GeekMove koji bi trebao da pomaže mladim kompjuterskim genijalcima koji imaju i želju da se tu presele i da tu i rade.

Saskačevan

Kako bi privukli što više mladih intelektualaca, iz ove kandaske pokrajine odlučili su se da ponude 20.000 kanadskih dolara mladim ljudima iz Kanade, ali i imigrantima, kako i tu došli živeti i raditi najmanje sedam godina. Jedini uslov je da ste nedavno završili fakultet (posle 2006. godine) i da ste spremni da se suočite sa kanadskom ekstremnom zimom.

Nijagarini vodopadi

Dok mnogi sanjaju da posete ove čuvene vodopade, tamošnje vlasti na sve načine pokušavaju privući mlade stanovnike. Za to daju podsticaj od 7.000 dolara za otplatu studentskog kredita, ako imate želju da živite tamo. Uslov je da ste tek završili fakultet, a program koji se ovim bavi je Live NF.

Kanzas

Država Kanzas je spremna platiti ljudima da dođu živeti i raditi tu. Od 105 delova ove države, 77 pruža finansijsku pomoć novim stanovnicima. U zavisnosti od toga za koji deo države Kanzas se odlučite, možete da dobijete i do 15.000 dolara za otplatu studentskog kredita, ili da budete oslobođeni od plaćanja poreza punih pet godina.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala