Najzanimljiviji sajt Balkana
lena gubi vid zbog red bulla

Nezaposlena majka troje djece iz grada Newtownabbey-ja u Severnoj Irskoj, zbog ovisnosti o energetskim pićima uskoro bi mogla izgubiti vid! Lena Lupari u jednom je trenutku pila čak sedam litara Red Bulla dnevno!....

 Što je ogormnih oko 3000 kalorija, zbog čega je postala gojazna i "nabacila" je 145 kilograma piše britanski Daily Mail.
 
Kada je Lena otišla kod lekara on joj otkrio da je to posledica njenog načina života.Sada Lena pati od idiopatske intrakranijske hipertenzije zbog čega joj je mozak toliko natekao da postepeno gubi vid!
 
Svakog dana ispijala je 28 limenki Red Bulla, a da nešto nije u redu shvatila je kad se u junu onesvestila. Trenutno joj je jedini dohodak socijalna pomoć, od čega je oko 6.000 funti godišnje trošila na energetska pića, o kojima je postala na kraju i zavisna.
 
"Pila sam 28 limenki Red Bulla dnevno i jela samo jedan obrok naveče, a to je uglavnom bila neka brza hrana, naručena iz restorana ili neka testenina iz kese. Imam troje male djece, jedno ima posebne potrebe i nisam imala vremena za kuvanje. Pet godina sam imala migrene i glavobolje, no naprosto sam ih ignorisala i pila tablete protiv bolova. Tada sam shvatila da ne vidim dobro, nisam se mogla ustati iz kreveta i završila sam u bolnici na šest dana", izjavila je za Daily Mail
 
Lekari su joj rekli da mora izgubiti 45 kilograma da bi bolest mogli držati pod kontrolom, od 18. jula, otkad je u bolnici, potpuno je prestala piti Red Bull a i izgubila je 13 kilograma.
 
Inače Intrakranijska hipertenzija je vrlo retko stanje, a znači vrlo visoki pritisak unutar lobanje. Idiopatska označava da ne postoji neki naročit uzrok, ali najčešće se javlja kod gojaznih žena u 20-im godinama. Povezana je s uzimanjem određenih lekova, kao što su kontracepcijske pilule.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala