Najzanimljiviji sajt BalkanaHandEnergy punjac uređaj

''HandEnergy'' je genijalani, zanimljivi mali uređaj veličine jabuke koji puni vaš mobilni telefon u bilo koje vreme, i bilo gde.! Ono što čini ovu stvar posebnim jeste činjenica da uređaj koristi energiju ljudskog tela (vaših pokreta) za punjenje!...

I tako....od sada ćemo moći da svoje mobilne uređaje punimo dok ih držimo u ruci, a sve to zahvaljujući načinu na koji funkcioniše ovaj punjač – jednostavnim okretanjem ruke!

Tvorac ovog zanimljivog uređaja - punjača ''HandEnergy'' je estonac Majkl Vage (19) iz Minska

''HandEnergy punjač'' funkcioniše tako, da se pokretom ruke aktivira žiroskop u uređaju, kojim se zatim proizvodi električna energija, kojom može da se puni baterija u samom punjaču, a moguće je i odmah puniti mobilni telefon kao i druge uređaje.

Svoj projekat Majkl je predstavio na Kickstarteru, gde je prikupio više od 71.000 evra, što je iznad planiranih 50.000.

"Sa svakom rotacijom ruke povećava se brzina rotora i proizvodi se više energije. Prosečna brzina rotora je 5.000 okretaja u minuti, i tu mehaničku energiju pretvaramo u električnu", rekao je Vaga i dodao da je ovo dobar izvor energije u hitnim slučajevima.

Za razvoj ovog uređaja trebalo je oko godinu dana, a idealni korisnici su osobe koje su često daleko od izvora energije, poput kampera i planinara. Za punjenje baterije punjača potrebno je između 40 minuta i sat vremena, a ako istovremeno punite telefon, uređaj je sporiji za 30 odsto.

Ovaj zanimljivi ''HandEnergy'' punjač biće dostupan od marta 2017. godine sa očekivanom cenom od oko 99 evra.

pogledajte video:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala