Najzanimljiviji sajt Balkana

najbrži auto na svetu
"Henesi venom GT" je preuzeo titulu najbržeg serijskog automobila na svetu!Ovaj serijski automobil je  za samo 1 km//h ostavio je "bugati vejrona SS", koji je postavio rekord 2010. godine....


"Henesi venom GT" je testiran odnosno vožen na pisti NASA Kenedi space centra ,gde je dotični automobil razvio 435,3 km/h, što je svetski rekord. Maksimalna brzina potvrđena je uz pomoć GPS uređaja.

Ovaj automobil  je nastao na bazi "lotusa" uz ekstremni tjuning. Međutim, rekord nije upisan u Ginisovu knjigu. Naime, pravila Ginisa nalažu da automobil vozi u dva pravca, posle čega se izračunava prosečna brzina.


Ipak, zbog bezbednosti šef NASA staze nije dozvolio povratni sprint. Međutim, "Henesi venom" preti obaranjem rekorda na brojnim poznatim stazama, ali i se ujedno najavljuje i novi Ginisov rekord.

"Venom GT" ima V8 twin-turbo zapremine 7 litara! Rezultat je monstrumskih 1.244 KS uz 1.566 Nm obrtnog momenta, što se prenosi na zadnje točkove. Zanimljivo je to da je masa vozila istovetna snazi - 1.244 kilograma.Pogledajte video....

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala