Najzanimljiviji sajt Balkana


ruka u stomaku sl

Iako ova vest bi više odgovarala vesti iz zdravlja, nama je bila zanimljiva zbog načina spašavanja ruke.Iskusni Brazilski hirurzi spasli su ruku...

jednom Brazilcu,koji živi u Orleansu na jugu Brazila .Nesrećnom brazilcu Karlosu Mariotiju (42) je mašina ogulila svu kožu sa šake i odsekla dva prsta ruke na mašini za izradu navojnica u proizvodnji plastike.

Ortoped i traumatolog Boris Brandao koji je izveo ovaj neobični zahvat, objašnjava da pacijent nije imao dovoljno kože na dlanu i nadlanici, zbog čega nisu smeli da rizikuju. te su Hirurzi su šaku smestili u "džep" u njegovom  stomaku.

ruka u stomaku Koarlosovom stomaku


"Operacija je bila vrlo delikatna, a jedino mesto u telu u koje je mogla da stane cela šaka, bilo je abdomen. Bez ovog zahvata, postojao bi preveliki rizik od infekcije, jer bi mu tkiva i tetive istrulili”, kaže dr Brandao.Pacijent je i dalje hospitalizovan, ali za sebe kaže da je "srećan čovek".

"Čudan je osećaj mrdati prstima u sopstvenoj utrobi", kaže on.Takođe doktori su mu poručili da ruku nežno mrda u stomaku da ne bi stvorio neku ozbiljniju povredu i ruke kao i abdomena

Inače, ruka će ostati u "džepu" stomaka oko četrdeset dana, tokom kojih bi trebalo da se razviju nova tkiva i ligamenti, kako bi na kraju mogao da dobije presađivanje kože.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1