Najzanimljiviji sajt Balkana

ruka u stomaku sl

Iako ova vest bi više odgovarala vesti iz zdravlja, nama je bila zanimljiva zbog načina spašavanja ruke.Iskusni Brazilski hirurzi spasli su ruku...

jednom Brazilcu,koji živi u Orleansu na jugu Brazila .Nesrećnom brazilcu Karlosu Mariotiju (42) je mašina ogulila svu kožu sa šake i odsekla dva prsta ruke na mašini za izradu navojnica u proizvodnji plastike.

Ortoped i traumatolog Boris Brandao koji je izveo ovaj neobični zahvat, objašnjava da pacijent nije imao dovoljno kože na dlanu i nadlanici, zbog čega nisu smeli da rizikuju. te su Hirurzi su šaku smestili u "džep" u njegovom  stomaku.

ruka u stomaku Koarlosovom stomaku


"Operacija je bila vrlo delikatna, a jedino mesto u telu u koje je mogla da stane cela šaka, bilo je abdomen. Bez ovog zahvata, postojao bi preveliki rizik od infekcije, jer bi mu tkiva i tetive istrulili”, kaže dr Brandao.

Pacijent je i dalje hospitalizovan, ali za sebe kaže da je "srećan čovek".

"Čudan je osećaj mrdati prstima u sopstvenoj utrobi", kaže on.Takođe doktori su mu poručili da ruku nežno mrda u stomaku da ne bi stvorio neku ozbiljniju povredu i ruke kao i abdomena

Inače, ruka će ostati u "džepu" stomaka oko četrdeset dana, tokom kojih bi trebalo da se razviju nova tkiva i ligamenti, kako bi na kraju mogao da dobije presađivanje kože.

Dodaj komentar


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala