Najzanimljiviji sajt Balkanapivo astronaut na mesecu

Hrabar tim inženjera sa Univerziteta u Kaliforniji se nada da će postati prvi koji će uspeti da proizvedu pivo na Mesecu.!...Ovaj tim se nadmeće sa stotine ostalih u takmičenju "Lab2Moon" koje predvodi indijski "Teamlndus", koji je jedan od četiri tima koji učestvuju u lunarnom projektu finansiranom od strane Google Lunar Xprize, sa datumom lansiranja 28. decembra 2017.

Svaki tim treba da smisli način kako da se proizvede pivo na Mesecu.

Eksperiment "Original Gravity", tima iz Kalifornije, će testirati održivost vrenja na mesečevoj površini dok istražuju kako se kvasac "ponaša" u okruženju sa niskim stepenom gravitacije.

Tim iz Kalifornije se nada da će kombinovanjem fermentacije i karbonizacije smanjiti broj varijabila kada se radi o količini ugljen dioksida koji se otpušta tokom vrenja.

Svi pripremni radovi za vrenje će biti sprovedeni pre lansiranja na Mesec.

Normalan proces za testiranje vrenja i kvasca uopšte ne uključuje gravitaciju, a i održaće se u okruženju sa malom stopom gravitacije. Umesto toga će koristiti testiranje uz pomoć pritiska, a ne metodu ispitivanja gustine kako bi proverili kvasac.

"Istraživanje kvasca je jedan od najboljih eksperimenata koji se mogu sporvoditi na mesečevoj površini, a siguran sma i jedan od glavnih kandidata za osvajanje nagrade" rekao je Sideš Naik, član Teamlndus-a o mentor

izvor.blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala