Najzanimljiviji sajt Balkana
Holadnska odnosno rotterdamska policija dobila je nova četiri nova člana.Derrick, Thompson i Thompson, Magnum i Poirot, su novi članovi da ne bude zabune nije reč o ljudima već štakorima koji će biti obučeni da ''nanjuše'' kriminal!....


Holandska policija je tako postala prva u svetu koja će od sledeće godine u određenim poslovima pse zameniti pacovima Razlozi za to su mnogi, a jedan od njih je i ušteda novca.

Jedan pacov košta 10 evra i može se obučiti za identifikaciju bilo kog mirisa,počev od baruta pa sve do droge, dok kupovina i trening psa tragača zahtevaju i po nekoliko hiljada evra kao i mesece  treninga.Naravno ovo ne znači da će psi biti potisnuti iz policijske službe

" Treba im 10 do 15 dana da nauče razlikovati mirise, a ženski primjerci vrste su efikasniji" izjavila je policajka zadužena za projekt obuke glodavaca.

Iako mogu detektovati mirise,pacovi nemaju nagon za istraživanjem i vole boraviti u malim prostorijama.Tako da će se uzorci za identifikaciju donositi  njima.

Dok psi imaju urođeni nagon za istraživanjem,što ih i dalje čini idealnim pomagačima u traganju za krijumčarenom robom ili kriminalcima.Pacovski njuh forenzičarima će sugerisati odakle trebaju započeti svoju proveru dokaznog materijala.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala