Najzanimljiviji sajt Balkana

zatvor holandija
Holandska vlada razmatra jedan predlog, da zatvorenici u ovoj državi buduće za svoj boravak  u zatvoru bi trebali da plaćaju kiriju od 16 evra, najviše na period od dve godine.....


Ovakav predlog proizašao je iz mera štednje holandske vlasti koje razmatraju nacrt zakona o naplaćivanju kirije osuđenicima tokom boravka u zatvoru.U ministarstvu pravde veruju da je "fer da troškove boravka kriminalaca u zatvoru ne snosi samo država i društvo"  nego i sami zatvorenici jer samo jedan zatvorski dan košta državu oko 250 evra po zatvoreniku.!

Drugim nacrtom zakona predviđa se da zatvorenici nadoknađuju troškove istrage i sudskog postupka.Holandija je prošle godine najavila zatvaranje 19 zatvora zbog smanjenja budžetskih troškova, zbog čega će posao izgubiti oko 2.000 ljudi.

Ako oba doma holandskog parlamenta usvoje predlog zakona o plaćanju zatvorskih ćelija, on bi mogao da stupi na snagu početkom sledeće godine.

Udruženje holandskih osuđenika se usprotivilo nacrtu ovih zakona govoreći da oni nisu u skladu sa evropskom regulativom o ljudskim pravima, koja propisuje da država mora da snosi troškove za pritvor osuđenika.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

Posetioci sajta koji koriste Operu

Posetioci sajta koji koriste Operu pregledač (browser) na desktop računarima. Molimo vas da odblokirate naš sajt od adblock opera dodatka  (vidi sliku)  Jer...održavanje ovog websajta moguće je zahvaljujući prihodima od reklama i oglašavanja.HVALA UNAPRED😊 što ste, dozvolili da vam ovaj sajt prikazuje reklame/oglase
zareklame

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1