Najzanimljiviji sajt Balkanazatvor holandija
Holandska vlada razmatra jedan predlog, da zatvorenici u ovoj državi buduće za svoj boravak  u zatvoru bi trebali da plaćaju kiriju od 16 evra, najviše na period od dve godine.....


Ovakav predlog proizašao je iz mera štednje holandske vlasti koje razmatraju nacrt zakona o naplaćivanju kirije osuđenicima tokom boravka u zatvoru.

U ministarstvu pravde veruju da je "fer da troškove boravka kriminalaca u zatvoru ne snosi samo država i društvo"  nego i sami zatvorenici jer samo jedan zatvorski dan košta državu oko 250 evra po zatvoreniku.!

Drugim nacrtom zakona predviđa se da zatvorenici nadoknađuju troškove istrage i sudskog postupka.Holandija je prošle godine najavila zatvaranje 19 zatvora zbog smanjenja budžetskih troškova, zbog čega će posao izgubiti oko 2.000 ljudi.

Ako oba doma holandskog parlamenta usvoje predlog zakona o plaćanju zatvorskih ćelija, on bi mogao da stupi na snagu početkom sledeće godine.

Udruženje holandskih osuđenika se usprotivilo nacrtu ovih zakona govoreći da oni nisu u skladu sa evropskom regulativom o ljudskim pravima, koja propisuje da država mora da snosi troškove za pritvor osuđenika.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala