Najzanimljiviji sajt Balkana

horizon najskuplji bivo i životinja na svetu

Horizon, je najskuplji bivo na svetu ali i životinja! Ova životinja je procenjena na neverovatnih 8,5 miliona funti ili oko 12 miliona dolara.! Ova vrsta bivola se ubraja i u najveća goveda, na svetu...Raspon rogova je skoro 1,5 metar, takođe jedan je od najtraženijih bivola u Južnoj Africi.


Horizon je tražen je zbog svojih dobrih gena i raspona rogova. Vlasnici Gejm rezervata kupili su bivola da bi privukli turiste, a Horizon im pruža mogućnost da uzgajaju najveća i najbolja krda.

Inače, lov je unosan posao u Africi, pa tako bizoni sa najvećim rogovima poput onih koje ima Horizon mame najiskusnije lovce kako bi došli do veoma vrednog trofeja.

Horizon ima i kvalitetno potomstvo, a cena mu se utrostručuje kada junica ostane steona. Sa normalnim "drugi stanjem" cena je oko 38.000 funti, a već sa narednim potomstvom cena raste na 121.000 funti.

Ovaj bivo je prvobitno prodao odgajivač Žak Malan. Trenutno je u vlasništvu četiri biznismena iz Južne Afrike i boravi na imanju jednog od svojih vlasnika Pieta du Toa.

S obzirom na to da je njegova vrednost 176 miliona južnoafričkih randa, Horizon je postao najskuplji bivol ikad. Tokom 2013. godine bivol Misteri prodat je za 40 miliona randa.

Svaki od ovih biznismena ima 25 odsto vlasništva Horizna i može da ga upari sa deset krava godišnje.

"Horizon je bivo koji ima najveći raspon rogova u istoriji, on je bez bolesti, on je najveći bivo koji je ikada uzgajan. Njegovi potomci će se prodavati drugim farmama u Južnoj Africi. Horizon je sada na našoj farmi i očekuje krave drugog vlasnika u julu" izjavio je novnskim medijima odgajivač Piet du Toa.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1