Najzanimljiviji sajt Balkana

restoran hotela the literary man
Selo Obidos, koje se nalazi u Portugalu poseduje jedan zanimljiv hotel .Ime to hotela je  "The Literary Man", i on poseduje neverovatnu kolekciju knjiga od čak 45.000 knjiga. .... Tako da ako volite pisanu reč sigurno vam u njemu neće biti dosadno!

Neobični hotel "The Literary Man" otvoren je pre dve godine, i za ovo kretko vreme postao je poznat kao najbolji hotel za ljubitelje knjige.

Kolekcija knjiga je konstantno u porastu, a najviše ih je na engleskom jeziku. One se nalaze na svakom koraku u ovom hotelu, police s knjigama krase sve zidove u hotelu, a najviše ih ima u centralnoj trpezariji, gdje se okupljaju gosti i druže.

Naravno, svaka hotelska soba ima svoj zid s knjigama, a one se nalaze čak i u podrumu hotela.! Sve knjige su različitih su žanrova od poznatih romana pa sve do gastronomskih knjiga.
hotel the literary man sa 45 hiljada naslova
A ako vam se desi kada u hotelu pronađete dobru knjigu, i ne stignete je pročitati tokom boravka u hotelu knjigu možete je poneti sa sobom, jer je većina knjiga u hotelu je na prodaju.
Zapravo, u hotelu "The Literary Man" možete pronaći i neke drevne raritete čija cena dostiže čak i do 550 dolara. Ipak, najveći broj posetilaca voli da u ovaj hotel donese knjigu i tako doprinese već bogatoj kolekciji knjiga


"Naši gosti uživaju u tome da donesu knjigu, jer tako imaju osećaj da povećavaju našu kolekciju. Oni koji je u momentu dolaska u hotel nemaju sa sobom, obično je kasnije pošalju poštom. Zapravo, naša kolekcija raste izuzetno brzo, i mislim da će uskoro do kraja godine dostići brojku od 100.000 naslova", kazao je za medije potparol hotela.

Naravno, "The Literary Man" nije jedini hotel ove vrste na svetu, ali je svakako hotel s najvećom kolekcijom.!

Takođe u Njujorku postoji "The Library Hotel", koji ima kolekciju od 6.000 knjiga, "The Nines" u Portlandu koji ima oko 3.000 naslova, kao i hotel "Book and Bed hotel" u Tokiju koji ima manju kolekciju.

Na kraju za one koje se eventualno nađu u blizini ovog hotel cena prenoćišta koji ima 30-ak soba  je pristupačna i iznosi 90 dolara za noć.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala