Najzanimljiviji sajt Balkana

misteriozni krugovi
Priču o krugovima objavio je poznati  sajt Mashable koko kaže da da se radi o fenomenu za koji naučnici nemaju objašnjenje.Krugovi od 50 metara raspoređeni pravilno...

su se nedavno pojavili duž Jadranske obale tako je kod Dugog Otoka se nalazi njih 28 koji su takođe pravilno raspoređeni.


Poznato je da nisu nastali kao posledica upotrebe dinamita u ribarenju, niti su proizvod naftnih istraživanja.

Mashable podsjeća da je sličan fenomen zbunionaučnike u januaru ove godine u Danskoj. Tamo  su takođe su uočeni misteriozni krugovi u morskoj travi. Kasnije je ustanovljeno da su oni proizvod otrovne materije koja je uništavala morsku travu. No, u Hrvatskoj to nije slučaj jer su krugovi mnogo veći.
misteriozni krugovi
„Ne znam šta je uzrokovalo nastanak ovih krugova, ali mislim da su posledica delovanja čoveka. Stupio sam u kontakt s nekoliko stručnjaka i oni isto ne znaju o čemu se radi.

Ne mislim da su ih prouzrokovale bakterije ili otrovne materije koje uništavaju morsku travu“, kaže biolog Mosor Prvan iz udruženja "Sunce“.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1