Najzanimljiviji sajt Balkana

Hyundai Ioniq električni skuter

Hyundai je predstavio laki i zanimljivi električni skuter koji se jednostavno može sklopiti, staviti pod mišku i poneti sa sobom kad nije u funkciji....Nakon lansiranja modela Ioniq na struju, Hyundai je iskoristio Međunarodni sajam elektronike (CES 2017) u Las Vegasu da predstavi koncept funkcionalnog skutera koji za pogon takođe koristi električnu energiju.


Ioniq skuter namenjen je korisnicima koji žive i rade u velikim urbanim sredinama, a kojima nakon vožnje metroom prostaje još 1-1,5 km do krajnjeg odredišta.

Takođe, ovaj sklopivi dvotočkaš mogu koristiti i vozači automobila koji svoje vozilo parkiraju u garažama na obodu gradskog centra, a zatim treba da pređu kilometar-dva do posla.
Hyundai Ioniq skuter


Skuter na struju Hyundai je konstruisao tako da može da se smesti u električnu verziju automobila Ioniq, ne zauzimajući mnogo mesta. Na taj način, vozač bi uvek imao skuter pri ruci, kada mu zatreba.

Kada je sklopljen u svom ležištu u automobilu, skuter bi se automatski dopunjavao strujom pa bi uvek bio spreman za upotrebu.

Predviđeno je da u vožnji skuterista kontroliše brzinu dodajući "gas" ili kočeći pomoću malog kontrolnog displeja osetljivog na dodir.

Izvor: b92.net

Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1