Najzanimljiviji sajt BalkanaAmerikanka Lisa Miler iz malog gradića Gainesville počela da igra igricu na Fjesbuku "Farmtown" kada je počinjala da je igra nije ni slutila da će jednog dana zahvaljujući igrici spasiti nečiji život.Lisa je igrajući Farmtown" se sprijateljila sa jednim igračem ove igrice....

 ,ženom koja je živela u Ajdahu SAD, tokom igranja je sasvim slučajno otkirla da njenoj kćerki Tifani,koja ima dvadeset godina i ima sina, treba transplantacija organa koja će joj spasiti život.

 Milerova je tako stupila u kontakt s Tifani,posle brojnih chatova kao i telefonskih razgovora,ove dve žene postale su jako dobre prijteljice.


"Htela samo joj na neki način da pomognem" izjavila je Lisa za TV medije

Tako je Lisa za tri godine potrage za donatorem bubrega za svoju novu prijateljicu Tifani pretvorila u svoju veliku životnu misiju.Ona je pitala je svoje prijatelje na Fejsbuku pitala je i sve svoje prijatelje van društvene mreže.Ali nije ni mogla da sanja da će najboljeg i najidealnijeg donatora organa naći u svom domu.!
 
Tako je pre par meseci,Lisa slučajno pitala svog supruga Krisa želi li da se testira i da vidi da li on slučajno ima istu krvnu grupu kao Tifani.Polse tetiranja bilo je sve jasno da se Krisova krvna grupa poklapa sa krvnom grupom Tifani.Kris nije mnogo oklevao,dao je svoj bubreg bolesnoj Tifani

"Ona zaslužuje bolji život.Dva puta nedeljno odlazi na dijalizu i mislim da je ovo što sam učinio ispravno" izjavio je heroj Kris.

Operacija trasnplatacije je zakazana za januar iduće godine.Humani Milerovi osim što su spasili život mladoj devojci već su organizovali skupljanje sredstava koja će pokriti troškove same operacije.A kada se sve završio od njih će dobiti i plaćeni mali odmor na kom ni tifani nbi njen sin nisu bili godinama

"Jako mnogo stvari nedostaje ovoj mladoj devojci.Da dobija bubreg mog supruga.Mnogi nas ljudi pitaju zašto to radimo, ali mi želimo da se pobrinemo da taj bubreg preživi.Ne dajemo joj ga samo na jedan dan već za celi život" dodala je Lisa na kraju inervjua za TV CBS.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1