Najzanimljiviji sajt Balkana

delta wing ilion mask
Ilon Mask predstavio je javnosti revizirane planove za putovanje na Mesec i Mars na konferenciji održanoj pre par dana posvećenoj svemirskoj industriji ali i ideju za daleka putovanja između gradova na primer Njujorka i Šangaja!...

Elon Musk vlasnik kompanije "SpejsX" je na licu mesta demonstrirao svoju ideju, preneo je "Verge".

On tvrdi da će ovaj sistem omogućiti putnicima da stignu na najudaljenije lokacije za svega 30 minuta, i da će moći da odu bilo gde na Zemlji za manje od sat, i to sve po ceni avionske karte u ekonomskoj klasi.

Mask je predložio korišćenje mega rakete njegove kompanije, zvane BFR, koja je u razvoju, za podizanje masivnog svemirskog broda u Zemljinu orbitu.

Brod bi se spustio dole na plutajuće podloge za sletanje, postavljene blizu velikih gradova. I nova raketa i brod su trenutno u fazi teorije, iako se Mask nada da će početi konstrukciju BFR u sledećih 6-9 meseci.


U snimku “SpejsX” koji ilustruje ideju američkog milijardera, putnici ulaze u duguljast brod sa dokova Njujorka, koji ih odnosi na plutajuću lansirnu podlogu na vodi.

Tu se ukrcavaju na istu raketu kojom Mask želi da pošalje ljude na Mars 2024 godine, međutim, umesto da odu na crvenu planetu, putnici odlaze za Šangaj.

Nakon 39 minuta, raketa koji je napustio Zemljinu atmosferu se vraća, i sleće na plutajuću podlogu 11.000 kilometara dalje od Njujorka.

U promotivnom snimku Mask je predložio i druge rute – od Hong Konga do Singapura za 22 minute, od Londona do Dubaija ili Njujorka za 29, ili Los Anđelesa do Toronta za 24.

Ukoliko Mask ostvari svoju ideju, ovo će biti najbrži ikad sistem prevoza na Zemlji. Brodovi bi dosezali najveću brzinu od oko 30.000 kilometara na sat.

Pogledajte video:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1