Najzanimljiviji sajt Balkana
Nik Smit iz Atlante ima 21 jednu godinu ali je visok svega 89 cm on je jedna od stotinu osba na Zemlji koji ima retki oblik nanizama!Nik iz Atlante je jedan od najmanjih ljudi na planeti i visok je kao jedan trogodišnjak iako je fizički odrasla osoba...

Dok su njegova braća  Livaj (18) i Trevis (24) natprosečne visine to jest obadva su visoka 1.89 cm!
"Iako je Nik mnogo niži od mene on je moj stariji brat i uvek se ugledam na njega" kazao je Livaj.
"Često se šalimo sa Nikom da smo Livaj i ja uzeli sve visoke gene pa je on zato niži.To je zaista ironično jer je cela familija visoka" kaže Trevis.

Životni vek osoba sa ovim retkim oblikom nanizma uglavnom je kratak, tako da nogi umru  pre nego što džive Nikove godine

 Oktobra prošle godine doktori su otkrili da Nik ima i potencijalno fatalni aneurizam koji je poput tempirane bombe, kaže Nikova mama Šeli. uz to ona kaže da je užasan je osećaj što zna da će moći da pukne svakog trenutka i da bi za njega to bio kraj.

 Naučnici širom sveta i dalje pokušavaju da saznaju šta izaziva ovu vrstu poremećaja.
"Verujemo da ova bolest usporava deobu ćelija i čini ljude niskim" kaže dr Endru Džekson, genetičar iz Edinburga.

U dokumentarnom filmu koji će biti emitovan na američkoj TV, filmska ekipa prati Nika koji će biti podvrgnut operaciji za "popravljanje" aneurizma.To je bukvalno trka s vremenom i Nikova mama je svesna toga.

"Nik je veoma vesela i šarmantna osoba.On je kao dete koje nikada nije odraslo,koja majka ne bi to poželela? Želimo da mu produžimo vreme sa porodicom što je moguće više" kazala je mama Šeli.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala