Najzanimljiviji sajt BalkanaBeti neš najstarija stjuardesa

Beti Burki Neš i ako ima 80 godina još uvek ne pomišlja da ide u penziju! Ona kao stjuardesa radi već skoro 60 godina, i to ceo radni vek za istu avio-kompaniju....Beti je počela da leti u "East Airlines", dašnji "American Airlines“, kada je imala 21 godinu i kada je Dvajt Ajzenhauer bio predsednik SAD.!

Tada su avionske karte tada su koštale samo 12 dolara, a rezervacije nisu bile potrebne.

"Moja omiljena priča uključuje svakakve vrste pomoći našim klijentima. Osećam da me moj posao stavlja u poziciju gde imam posebnu pažnju", otkrila je Beti, osvrćući se na svoju karijeru stjuardese

Sada, na svojoj dnevnoj relaciji Vašington-Boston, radi sa putnicima koji je pozdravljaju zagrljajem kao da su stari prijatelji.

"Volim sve naše stalne goste i ispunjavaju me novi. Istinski sam uživala u bezbrojnim interakcijama sa putnicima, a postoji i previše priča koje bi se mogle ispričati", dodaje stjuardesa.

80-godišnjakinja je započela svoju karijeru 4. novembra 1957. godine. Svu pažnju je poklonila poslu i romantici na nebu.

U vreme kada je počela da radi, stjuardese su jela služile u belim rukavicama, a ljudima je bila dozvoljeno da puše tokom leta. Iako se avio-industrija potpunosti promenila, ona i dalje voli svoj posao.

Nešova je istakla da joj je najšokantnija promena bila kada je tokom svoje karijere videla kako se menja avionska tehnologija.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala