Najzanimljiviji sajt Balkana
Postoji ona stara narodna izreka da se s novcem sreća ne može kupiti.I možemo vam reći da je to i istina.Jer u nastavku teksta će te pročitati da ova predthodna izreka itekako je imala smisla kod pojedinih novopečenih  "bogataša" odnosno dobitnika lutrijskih premija....

Prostije rečeno ovo je priča o ljudima koji su postali bogatati zahvaljujući lutriji da bi posle nekoliko godina nakon toga postali siromašni ili ostali bez i jednog jedinog dolara...

Michael Carroll
Dokaz da novac ne može kupiti pamet je Michael Carroll koji je svojih 15 miliona dolara potrošio na aute,drogu i prostitutke. U tihom gradiću sagradio je stazu za sudaranje automobila.Danas Carroll živi od socijalne pomoći.

Callie Rogers
Callie Rogers  je bila još srednjoškolka kad je na lutriji dobila tri miliona dolara.16-godišnja Callie Rogers kada je i zvanično dobila pravo da raspolaže novcem nije čekala ni sekunde odmha se bacla da potroši lutrijski dobitak– počela je putovati i nekontrolisano trošiti.Danas Callie Rogers ima 22 godine i majka je dvoje dece s dva pokušaja samoubistva iza sebe,a sve što joj je ostalo od dobitka na lutriji su veštačke grudi.

John McGuiness
Jhon je dobio na lutriji 15 miliona dolara velika suma novca zar ne?Ali John McGuiness uspeo da  spiska svih 15 miliona dolara na aute, prijatelje i putovanja.što je najgore on se još zadužio u banci  dodatnih tri miliona dolara.!

Vivian Nicholson
Na pitanje  Vivian Nicholson šta ona misli napraviti s 225.000 dolara koje je dobila 1961.godne (danas bi to bilo oko četiri i po miliona dolara) ona je medijima tada izjavila "Trošiću,trošiti i još malo trošiti".Vivian Nicholson i  nije mnog slagala medije.Sve što je imala potrošila je u sledećih desetak godina.Završila je na kraju sa malom penzijom, ali se Vivian Nicholson i zabavila kada je bila bogatašica nije zabavila – udavala se pet puta, živjela kao kraljica te je čak uspela da je vlasti na Malti deportuju

Jack Whittaker
Opet je reč o lutrijskom dobitku od 315 miliona dolara svota novca astronomski velika za potrošiti.Jack Whittaker dobio je na lutriji 315 miliona dolara. Dobro ste pročitali u pitanju je dobitak od 315 miliona dolara– od kojih mu je nakon poreza ostalo 115 miliona jer je nagradu uzeo odjednom umjesto u ratama.
Iako je Whittaker počeo plemenito trošiti svoj novac dajući ga u dobrotvorne svrhe ubrzo se našao na istom putu kao i svi ostlai iz ove priče tj. novopečeni bogataši – bilo je tu svega i svačega počev od pića i striptiza,milionskih žurki,prostitutki,u javnosti je uglavnom ostao poznat po mnogo parnica koje su pokrenute protiv njega,kao i smrti u porodici vezane uz korišćenje droge.

Ken Proxmire
Nisu svi ljudi rođeni da budu preduzetnici.Dokaz za to je Ken Proxmire koji je dobio milion dolara na lutriji i s tim novcem je pokrenuo prodavnicu automobila.On i njegov brat propali su pet godina kasnije i proglasili bankrot.Ken Proxmire dobio je svoj stari posao koji je radio pre dobitka lutrije.

Rhoda Toth
Kažu da u Sjedinjenim država jedno što se mora je umreti i platiti porez.Rhoda Toth nije shvatila koliko je deo u vezi poreza ozbiljan.Nakon što su ona i njen suprug dobili 13 miliona dolara na lutriji,nisu sačuvali ni centa za porez,već su sve potrošili.Rhodin suprug je preminuo, a ona je završila u zatvoru dužna državi na dve godine života i nešto više od milion dolara poreza.

Evelyn Adams
Šanse za dobitak na lutriji vrlo su procentualno a i životno male.Ipak Evelyn Adams je ispela ne jednom već dava puta da osvoji lutrijski dobitak,što je ipak jako velika srećaNakon što je Evelyn Adams u dve godine dobila ukupno oko 5.5 miliona dolara, sav novac je potrošila na kockanje da bi posle par godina  ponovo se našla siromašna u svojoj kamp-kućici u kojoj i dan danas živi.

Janite Lee
Dobro je biti dobar, ali ne i predobar. Janite Lee za razliku od većine prethodnih primjera nije sebično trošila 18 miliona dolara koje je dobila na lutriji, već je donirala gdje je stigla – od univerziteta do političkih kampanja.Upravo to dobročiniteljstvo ju je na kraju i dovelo do bankrota.

William 'Bud' Post
Nakon lijepog dobitka od 16 miliona dolara davne 1988.godine William 'Bud' Post trebao je ostatak života provesti lagodno,ipak on je zapao u niz situacija koje su to sprečile.Verovali ili ne njegov rođeni brat pokušao je unajmiti nekoga da ubije njega i njegovu šestu ženu,stanodavka ga je uspela prisiliti da joj da jednu trećinu svog dobitka,a utjerivači dugova na koje je čak pucao i tako zaradio sudsku optužbu.Bivši milioner 1996. prodao je ostatak isplate svog dobitka na lutriji i tim novcem podmirio sve svoje dugove.Vlijam je preminuo je 2006. godine živeo je samo od svoje invalidske penzije koja je iznosila 450 dolara mesečno U jednom intervjuu Vilijam je rekao da je bio puno srećniji dok nije imao ništa.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala