Najzanimljiviji sajt Balkanapostala majka sa72 godine

Indijka Daljinder Kaur koja ima 72 godine rodila je dečaka i tako postala majka ,  nakon dve godine lečenja na klinici za plodnost! Daljinder živi sa svojim 79-godišnjim suprugom u severnoj državi Harajana....Kaurova rekla da je u braku 46 godina i da su ona i njen suprug skoro izgubili nadu da će ikada postati roditelji

"Živeti sa tim da ne možete da imate dete kod nas znači da ste suočeni sa podsmehom, jer se neplodnost doživljava kao prokletstvo od boga", rekla je novopečena majka koja je zagazila u osmu deceniju života.

Kaurova veruje da je "Bog čuo njihove molitve". Ističe da je sada puna energije i da joj njen suprug puno pomaže oko bebe. Daljinder je lekarima rekla da ima "oko 70 godina", što je uobičajeno za Indijce, jer većina nema krštenicu. U klinici je ustanovljeno da je majka napunila 72 godine.

Lekari iz klinike u kojoj se Kaurova lečila kažu da je fetus začet vantelesom oplodnjom, spajanjem jajne ćelije i spermatozoida tog para, bez učešća mlađih donatora. Beba je zdrava i jaka, i zadržana je na klinici samo zbog male težine – dva kilograma po rođenju.

Kaurin muž, Mohinder Sing Gil, koji poseduje farmu izvan Amritsara, rekao je da ne brine o svojim godinama, rekavši da će bog paziti njegovo dete, kojem su dali ime Arman.

"Ljudi stalno pitaju šta će biti sa detetom kad umremo. Ali mi apsolutno verujemo u boga. Bog je svemoguć i sveprisutan, on će se pobrinuti za sve", rekao je 79-godišnji otac svetske medije

Anurag Bišsnoi, načelnik klinike, rekao je da je u početku bio skeptičan oko oplodnje, ali su testovi pokazali da je Kaur u stanju da iznese trudnoću.

"Prvo sam pokušao da izbegnem ovaj slučaj, jer je izgledala vrlo slaba. Onda su stigli neverovatni rezultati testova po kojima ona nema razloga da ne iznese zdravu trudnoću", izjavio je doktor Ovo nije prvi ovakav slučaj u Indiji tako je jedna žena iz Utar Pradeša 2008. godine rodila blizance, takođe sa 72 godine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala