Najzanimljiviji sajt Balkana

Insanotobogan1
Da li bi ste ikada poželeli da se spustite u vodu sa visine jedne 14 spratnice ?Ako je vaš odgovor "da" onda će te to morati uraditi na najvišem a i najstrmijem vodenom toboganu na svetu Insanokoji se nalazi u Brazilu....

Tobogan Insano je deo vodenog parka u blizini brazilskog grada Fortaleza,koji godišnje posti oko 700.000 turista iz celog sveta.Insano je poznat kao jedan od najuzbudljivijih atrakcija  vodenih parkova u svetu. Insano je izgrađen još "davne" 1989.godine ali on i dalje drži rekord za najviši toboganim na planeti Zemlji!Insanotobogan3
Kao što smo rekli ranije tobogan Insano je visok koliko i jedna zgrada od 14 spratova,preciznije 41 metar ! Šta čini vodeni tobogan Insano tako zanimljivim i neobičnim,da kažemo ekstremnim? Ovaj tobogan ima još jedan dtalj a taj je da je i najstrmiji vodeni tobogan na svetu.

Vožnja tobogana traje vremenski samo 4 do 5 sekundi, ali za to vreme možete da doživite neverovatnu brzinu i adrealinsko uzbuđenje.Spuštajući se niz Insano vodeni tobogan možete postići brzinu i do 105 kilometara na sat!
Insanotobogan2
Srećom,na kraju adrealinskog spuštanja niz tobogan čeka vas na kraju veliki lep bazen.Ako ikada se budete susreli sa ovim toboganom znajte i to da omogućje samo klasičnu pozu za spuštanje nikako drugačiju zbog velike brzine i strmosti tobogana.
Takođe,ljudi sa posebnim potrebama, trudnice i deca ispod 1,4 visine nije dozvoljeno da ga koristite.

Dodaj komentar


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala