Najzanimljiviji sajt BalkanaInsanotobogan1
Da li bi ste ikada poželeli da se spustite u vodu sa visine jedne 14 spratnice ?Ako je vaš odgovor "da" onda će te to morati uraditi na najvišem a i najstrmijem vodenom toboganu na svetu Insanokoji se nalazi u Brazilu....

Tobogan Insano je deo vodenog parka u blizini brazilskog grada Fortaleza,koji godišnje posti oko 700.000 turista iz celog sveta.Insano je poznat kao jedan od najuzbudljivijih atrakcija  vodenih parkova u svetu. Insano je izgrađen još "davne" 1989.godine ali on i dalje drži rekord za najviši toboganim na planeti Zemlji!Insanotobogan3
Kao što smo rekli ranije tobogan Insano je visok koliko i jedna zgrada od 14 spratova,preciznije 41 metar ! Šta čini vodeni tobogan Insano tako zanimljivim i neobičnim,da kažemo ekstremnim? Ovaj tobogan ima još jedan dtalj a taj je da je i najstrmiji vodeni tobogan na svetu.

Vožnja tobogana traje vremenski samo 4 do 5 sekundi, ali za to vreme možete da doživite neverovatnu brzinu i adrealinsko uzbuđenje.Spuštajući se niz Insano vodeni tobogan možete postići brzinu i do 105 kilometara na sat!
Insanotobogan2
Srećom,na kraju adrealinskog spuštanja niz tobogan čeka vas na kraju veliki lep bazen.Ako ikada se budete susreli sa ovim toboganom znajte i to da omogućje samo klasičnu pozu za spuštanje nikako drugačiju zbog velike brzine i strmosti tobogana.
Takođe,ljudi sa posebnim potrebama, trudnice i deca ispod 1,4 visine nije dozvoljeno da ga koristite.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala