Najzanimljiviji sajt Balkanamlada buduca najveca zgrada na svetu

Ako sve bude teklo po planu i po nacrtima arhitekata za otprilike 10 godina titulu najviše zgrade na planeti zemlji poneće iračka "Mlada" (engl.The Bride)!...

Ovaj najveća zgrada na svetu kada bude izgrađena biće visoka neverovatnih 1.151,84 metra!

Sa buduće zgrade-rekorderke pružaće se pogled na irački grad Basru, ali i njegovu okolinu, međutim, ono što će je upisati u istoriju je energetska samostalnost zahvaljujući „velu“ od solarnih ploča! Ako se ovaj građevinski projekat preseli s papira na teren "The Bride" zgrada bi bila bi pionirski iskorak u oblasti tipova građevina.

Uz pomoć "oklopa" solarnih panela, sa sastavljena sa četiri spojene kule, sa 604 sprata ova ogormna zgrada proizvodiće onoliko energije koliko mu je potrebno, što do sada nije zabeleženo u projektovanju ekstremno visokih građevina.

Zgrada "Mlada" koja će verovatno postati za 10-ak godina najveća na svetu biće dizajnirana i napravljena takoda će se u nju moći smestiti veći broj apartmana, hotela, stambenih naselja, trgovačkih centara, parkova i vrtova.

Takođe po zamislima arhitekata zgrada će imati i svoju spostvenu železničku mrežu .Dok će sama zgrada "The Bride imati preko 1,550,908 kvadratnih metara površine. 

Drugim rečima, ovakva gradnja je krupan korak ka izgradnji takozvanih vertikalnih gradova.

Iračka zgrada "Mlada" će lako prestići najviše svetske građevine, kako one koje već postoje poput Burdž Kalife u Dubaiju i Svetskog trgovinskog centra u Šangaju visoke 828, odnosno 492 metra, tako i buduću rekorderku, saudijsku kulu "Kingdom Tower", koja će se, kada bude završena, izdizati čitav kilometar u pravcu oblaka

Na kraju, pogledajte u našoj mini foto galeriji izgled buduće najveće zgrade na svetu iračke "Mlade":

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala