Najzanimljiviji sajt Balkana

stara mapa kontinenata
Ako Antarktik nije bio pokriven ledom kako govore neke drevne mape do pre 6.000 godina pre nove ere, kako nas uči istorija, ko je onda živeo u to vreme tamo i ko je mogao to da zabeleži na geografskoj karti da Antarktik bez leda!....

Osim toga, ko je to mogao da učini pre izuma morskog kronometra u 18. veku, koji je rešio problem tačnog praćenja geografskih dužina na visokim morima?

Ako je konvencionalno znanje o istoriji ljudske rase tačno, onda naša civilizacija niti je dovoljno stara, niti je bila dovoljno napredna da bi joj se pripisala brojna misteriozna monolitska i arheološka nalazišta širom sveta.

Upravo je karta admirala Pirija Reisa iz 1513. godine deo isečka puno kompleksne priče o ljudskoj istoriji, koja hrabro izaziva rašireno i prihvaćanje shvatanje te iste istorije.

Antarktik je prvi put zvanično uočen 1820. godine tokom jedne ruske ekspedicije. Tada je primećeno da je u potpunosti prekriven ledom, za koji se smatra da se formirao pre oko 35 do 45 miliona godina.

Iz toga razloga Antarktik se nije mogao pojaviti na karti pre 1820. godine, a sve karte na kojima se nalazi trebalo bi da imaju naznačene ledene polove koji su stari nekoliko miliona godina.

Međutim, karta Pirija Reisa svakako izaziva sumnje u to što zaista znamo o drevnim civilizacijama. Reč je o karti (mapi) sveta koju je sastavio osmanski admiral Piri Reis.

Oko trećina karte je sačuvana — prikazuje zapadne obale Evrope, Severnu Afriku i obalu Brazila sa neverovatnom tačnošču.!Razna ostrva Atlantika, poput Azorskih i Kanarskih ostrva takođe su prikazana, kao i mitsko ostrvo Antilia, a verovatno i Japan.

Istorijska važnost karte leži u demonstraciji globalnog istraživanja Novog sveta do 1510. godine, a navodno se njom služio i Kristifor Kolumbo.

Osim toga, karta sadrži i detalje obale za koju brojni istoričari i geolozi tvrde da je Zemlja kraljice Mod, odnosno Antarktika.

Međutim, kako karta napravljena 1513. godine na sebi može da ima kontinent otkriven tek u 19. veku? I ako su Antarktik otkrile civilizacije koje su se pojavile 4.000 godine pre nove ere, zašto nema ledenih površina na karti?

Karta bez sumnje nije prevara, jer je njena autentičnost višekratno potvrđena, a sam autor Reis ističe da je nacrtana prema informacijama sa starijih karta, grafika i zapisa, od kojih su mnoge kopirane i prepisivane iznova pre uništenja Aleksandrijske biblioteke u Egiptu. (kliknete na sliku za uvećanje)
piri reis mapa

Tako karta otvara mogućnost teoriji da je neka zaboravljena drevna civilizacija imala kapacitet, sposobnost, znanje i tehnološke mogućnosti putovanja do Antarktika i to sve pre formiranja leda, što je u potpunoj suprotnosti od onoga što nas istorija uči.

Prema teoriji američkog profesora Čarlsa Hapgoda, koja se slaže i sa verovanjem Alberta Ajnštajna, u razdoblju od blizu 13000. godine do 6000. godine pre nove ere Antarktik je bio bliži ekvatoru i tamo je vladala tropska klima, kao u delovima Južne Amerike.

To je bilo uzrokovano iznenadnom promenom čitave litosfere Zemlje, pa su se svi kontinenti pomerili na trenutne pozicije, što je znatno drugačiji stav nego široko prihvaćeno objašnjenje o teoriji tektonskih ploča.

Međutim, ko je živeo u to vreme da je sve mogao da zabeleži na karti pre postojanje svih poznatih civilizacija i da tačno prati geografske dužine pre izuma morskog kronometra još u 18. veku?1

Teoretičari zavera veruju da je takva civilizacija postojala, da je bila znatno naprednija od naše i da je davno zaboravljena. Slojevi leda kriju brojne tajne, a navodno su ispod njega na Anktarktiku otkrivene ruševine drevnog grada.

Godine 2002. cela ekipa kalifornijske televizije nestala je na tom nemilosrdnom kontinentu. Iako tela nisu pronađena, iza njih je ostao čudan trag — snimak i priča o antičkim ruševinama.

Misiju su nakon toga sproveli i američki marinci. Arheolog Džonatan Grej rekao je kako mornarica namerno ne objavljuje pronađeni snimak.

Nalazište je oko 160 kilometara zapadno od stanice Vostok, izvori iz mornarice tvrde kako nije reč o drevnom gradu, već o napuštenoj rupi za snabdevanje.

Nedavno je operacija NASA na Antarktiku otkrila ono za što neki stručnjaci veruju da je dokaz postojanja drevnog grada koji se nalazi blizu 2,3 kilometra ispod leda. Struktura je piramidalnog oblika.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala