Najzanimljiviji sajt Balkanaskulptura laptop ili kutijica

Istražitelji ove skulpture kao i pobornici teorije zavera veruju da je ova skuptura dokaz da su drvene cvilizacije posecivali naprdeni vanzemljaci ili čak da je putovanje kroz vreme moguće! Drevna grčka skulptura iz 100. godine pre nove ere prikazuje....

jedan veoma neobičan po nekim ljudima koji veruju u teorije zavera.

Reč je o skulpturi koja prikazuje mladu pomoćnicu kako drži objekat otvoren pod pravim uglom tako da druga žena može da vidi nešto na njemu.

Ova skulptura se čuva u Dž. Pol Geti muzeju u Malibuu u Kaliforniji, SAD, a tamošnji stručnjaci veruju da je u pitanju plitki kovčežić ipak neki misle drugačije....

Međutim, otkad su ljudi počeli da postavljaju slike skulpture na društvenim medijima, pokrenute su spekulacije da je objekat sa skulpture u stvari moderni laptop koji je nekako dospeo u drevnu Grčku iz budućnosti.

Teoretičar zavere sa You tuba na kanalu StillSpeakingOut, objavio je snimak skulpture pod nazivom „Ancient Greek sculpture depicting a laptop?“ (Da li je ovo laptop na drevnoj grčkoj skulpturi).

On je u snimku naveo da se u sklopu skulpture vidi objekat koji neverovatno podseća na moderni laptop.

"Na slikama turista se vidi da je objekat širok i previše uzak da bi bio kutija za nakit, a ne podudara se sa opisima mitske Pandorine kutije.

Ne kažem da je to sigurno laptop, ali ako se prisetite grčkih priča o Hramu iz Delfija koji je omogućavao sveštenicima da se povežu sa bogovima i da dobiju razne informacije, postoji mogućnost da je Erik fon Deniken bio u pravu i da su bogovi zaista dali grupi pojedinaca magične artefakte koji su u stvari bili napredni uređaji koje mi koristimo danas“, rekao je on.

Fon Deniken je švajcarski autor pseudonaučnih knjiga koji tvrdi da su napredni vanzemaljci posetili rane civilizacije i pomogli im da izgrade neverovatne građevine poput egipatskih piramida.

Teoretičari zavera insistiraju na tome da je objekat na skulpturi previše tanak da bi bio voštana kutija – savijajuća drvena kutija obložena voskom u kojoj se držala igla za zapisivanje.

Oni takođe kažu da se pre čini da osoba koristi objekat kao laptop i da ne drži nikakvu iglu za zapisivanje.

Na donjoj polovini objekta se takođe vide i dve rupe, što ukazuje da bi to mogli biti USB portovi modernog laptopa. Ipak, skeptici ne veruju u ova objašnjenja i navode da se u svuda u drevnoj umetnosti pojavljuju voštane kutije sa iglom za zapisivanje.

Jedna slika na vazi iz 500. godine pre nove ere prikazuje čoveka koji sedi i drži laptop, ali ima nekakvu iglu u ruci.

Teoretičari zavera koji su ubeđeni da putovanje kroz vreme postoji su iskopali mnogo slika i snimaka koji prikazuju moderne objekte u vremenima u kojima se oni nisu mogli pronaći, kao na primer ženu iz dvadesetih godina prošlog veka koja razgovara mobilnim telefonom.

Međutim, uvek se pojave neka ubedljiva objašnjenja koja opovrgavaju teorije da su to moderni uređaji.Svakako na kraju moramo priznati zanimljiv detalj na skulpturi o čemu je reč vama ostavljamo na razmišljanje...

izvor:Webtribune.rs / Zanimljivostidana.com

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala