Najzanimljiviji sajt Balkana

Harijeta Tompson je istrčala maraton sa 93 godine
Harijeta Tompson koja ima tačno 92. godine i 65 dana, postala je najstarija žena koja je uspela da istrči maratonsku stazu, saopštili su organizatori američkog maratona u San Dijegu !...

Inače ova baka ima desetoro unučadi i u veoma dobroj je fizičkoj kondiciji

Čudesna i veoma vitalna baka (za njene godine) je učestvovala u nedelju po sedmi put u maratonu  i stigla na cilj za sedam sati 24 minuta i 36 sekundi !

"Malo sam se umorila, ali sve će biti u redu. Uvek mi je bilo teško da istrčim maraton, a ova godina mi je posebno teška, jer mi je preminuo suprug", izjvaila  je Harijeta Tompson kada je stigla na cilj

Najstarija maratonka Harijeta (93) priznala je, da je tokom trke bila u dilemi da li da odustane.
"Nisam verovala da ću uspeti da završim trku. U jednom trenutku bila sam baš umorna, imala sam utisak kao da je preda mnom nepremostiva planina", požalila se novinarima vremešna ali vitalna baka.

Prethodna rekorderka bila je takođe Amerikanka, Gledis Barnil, koja je u momentu kada je istrčala maraton 2010. godine u Honoluluu imala je tačno 92 godine i 19 dana.

Harijeta Tompson je učestvovala u maratonu kako bi dala doprinos fondu za borbu protiv raka, bolesti koju je dva puta pobedila.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1