Najzanimljiviji sajt Balkanametak u glavi rus
Jedan neimenovani rus koji kada je imao tri godine slučajno je upucan od strane brata iz pištolja u glavu.Posle više od osam decenija,metak je i dalje tamo.Ovaj neobičan medicinski slučaj objavljen je u online najnovijem izdanju New England Journal of Medicine.

Metak pogodio tada dečaka odmah ispod nosa i na kraju završio u foramen magnum, delu lobanje koja omogućava kičmenoj moždini da se poveže s mozgom.Tada 3-godišnji ruski dečak je izgubio svest na nekoliko sati.

Po dolasku u bolnicu lekar je pregledao dete ali nije uklonio metak iz lobanje zbog straha da će napraviti više štete nego koristi. Naravno tada trogodišnji dečak se oporavio upotpunosti.

Nakon osamdeset dve godine od tog incidenta,Dr Marata Ezhov i Maja Safarova su primili na lečenje čoveka u kardiološkom centaru za  koronarne bolesti srca .

Pacijent je ispričao svoju priču tako da su uradili ponovo CT skeniranje glave da bi porverili metak . Ali metak nije oštetio niti se pokazalo da je ostavilo bilo kakav znak neuronskih oštećenja.Ovaj neimenovani Rus imao je i uspešnu karijeru inženjera.

Dr Dejvid Ros,lekar hitne pomoći u Penrouz bolnici u Koloradu Springsu kaže"Metak postiže veliku brzinu,on prilikom ispaljenja stvara veliku toplotu.

Ta toplote obično stvrara jednu vrstu sterilnog metka- što znači da je malo verovatno može da posluži kao osnova za infekciju u telu ukoliko ostane na mestu gde se zaglavio,mnogo godina posle"

 Lekari iz ruskog kardiološkog centara su odlučili da u ovom trenutku, metak ne treba da biti uklonjen - na kraju krajeva 80 godišnji pacijent izgleda u dobrom stanju.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala