Najzanimljiviji sajt Balkanazatvorski racunari

Dvojica zatvorenika u jednom američkom zatvoru u državi Ohajo,uspela su pod budnim okom zatvorskih čuvara, prošvercovati dva rashodovana računara, te se povezati na internet....

i počiniti nekoliko krivičnih (računarskih) dela, prevare sa kreditnim karticama i krađe identiteta.

Iako se ovaj zanimljiv i nesvakidašnji događaj desio još 2015.godine, tek ove godine izašao je na "svetlost dana" .

I to u aprilskom izveštaju koja je objavila kancelarija generalnog inspektora države Ohajo, reč je o Adamu Džonstonu i Skotu Sprigsu, koji su kaznu služili u zatvoru srednjeg nivoa sigurnosti Marion.

Istragom je utvrđeno da su, tokom služenja kazne, učestvovali u programu “Zelena inicijativa”, u kojem je bilo predviđeno da recikliraju delove starih računara.

Oni su, umesto toga, sačuvali delove za dva kompjutera, ubacili dodatne hard-diskove, mrežnu kartu i bez ikakve kontrole čuvara, prošvercovali u korpi sa prljavim vešom kroz zatvor, sve do sobe za fiskulturu, gde su ih sakrili u plafon.

Osim što su uspeli da podese svu opremu, zatvorenici su sproveli mrežni internet kabl, te se povezali se na zatvorsku računarsku mrežu i, uz pomoć stare šifre nekadašnjeg osoblja, uspeli da izađu na online - na internet.!

Kako je objašnjeno u rezultatima istrage, Džonston je, hakujući bazu podataka, saznao lične podatke drugog osuđenika, na čije ime je aplicirao za pet kreditnih kartica, a nameravao je i da podnese falsifikovani zahtev za povraćaj poreza.

Robijaše su otkrili zatvorski mrežni administratori, koji su uočili veći internet-protok u vreme kada on ne bi trebalo da postoji, ali i zato što su zatvorenici odlazili na pornografske sajtove, te preko google-a pretraživali kako da naprave drogu i eksploziv.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala