Najzanimljiviji sajt Balkana


oblici mini test

Uz pomoć ovog mini testa brzo i lako saznajte koji vam posao odgovara - koji će vam posao najbolje ići u životu. Da bi ste pronašli dobar posao- pravo zanimanje ili ono najidelanije za vas u budućnosti, trebate samo da izaberete predložene oblike i pročitate značenje...

1. Krug

Vama su najvažniji dobri međuljudski odnosi, tj. da su oni koji vas okružuju srećni, stoga ne čudi da vas nazivaju lepkom koji saradnike drže na okupu. U stanju ste da stabilizujete grupu i posedujete visoki kapacitet za empatiju, radost i bol drugih naime osećate kao svoju sopstvenu. Ali, vaše mane poput sklonosti pričanja o drugima, neodlučnosti, lenjosti i samooptuživanja često vas izjedaju i ne dopuštaju da nađete sopstveni mir, kao ni priznanje za uspeh.

Tipični poslovi: gluma, marketing, istoričar, domaćica, radnik u ljudskim resursima, učitelj, ugostitelj, pisac.

2. Kvadrat

Volite naporno da radimo, razboriti ste i uvek želite da završite ono što ste počeli. Jedna od velikih vrlina u svim životnim situacijama je vaša strpljivost i metodičnost. No s obzirom da ste u stanju svaki detalj u poslu detaljno da proverite, što usporava odlučnost, teško da ćete dogurati do mesta šefa. Zbog dominantnog korišćenja leve polovine mozga, koju karakteriše logičko razmišljanje nikad ne slušate unutrašnji glas nego ste u stanju radije da satima analizirate kako doći do rešenja nego poslušati intuiciju.

Idealni poslovi za vas: računovođa, službenik u banci, programer, građevinski radnik, doktor, inženjer, tajnik, tgovac, vozač.

3. Trougao

Rođeni ste menadžer, iako možete da se usredotočite na cilj i promišljeno i brzo da analizirate situacije, brzo učite i nove informacije upijate kao sunđer. Vrlo ste samopouzdani i u svemu želite da budete u pravu, pa i ne čudi kako vam je najteže da priznate grešku. Vaše su prednosti kontrola, kritičnost, inovativnost, preciznost, vizija, ambicija, kompetitivnost, odlučnost, fokusiranost, sklonost poštovanju hijerarhije. A na putu prema visoko postavljenim ciljevima ometaju vas nestrpljivost i samoorijentisanost.

Idealni poslovi za vas: arhitekta, preduzetnik, dizajner, ekonomista, direktor, advokat, vojnik, pilot, političar, sindikalac.

4. Pravougaonik

Baš kao i prelazna forma pravouganika koja nastaje iz jednog oblika prema drugome tako i vi stalno pokušavate da sedite na dve stolice. Nikako ne prepoznajete sopstvene kvalitete i stalno tražite izlaz iz trenutne situacije. Drugi bi vas okarakterisali kao zbunjene i ljude s manjkom samopouzdanja, dok vas pak s druge strane odlikuju znatiželja i hrabrost. Pokušaćete da učinite ono što nitko dosad nije učinio i pitati sve za što drugi nemaju hrabrosti.

Idealni poslovi za vas: preduzetnik, animator, voditelj sektora, performer.

5. Cik – cak ( talasasti oblik)


Vrlo ste kreativni baš kao što oblik cik-cak simbolizuje, oslanjate se na maštovitost, imate sposobnost da stvorite uravnotežen pogled na svet i da vidite njegovu unutrašnju lepotu. Ali, s druge ste strani vrlo nemirni i ne možete dugo da radite na jednome mestu. Postaje vam dosadno, posebno jer ste uvereni kako ništa nije konačno ni pravilima zapisano. Iako lako osmišljavate ideje problem je što ih teško realizirate jer jednostavno gledate za tri koraka prema napred i više vas zanimaju mogućnosti nego stvarnost.

Idealni poslovi za vas: umetnik, dizajner enterijera, pronalazač, muzičar, profesor, promoter, istraživač, stolar.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala