Najzanimljiviji sajt Balkanasvirajući poster
U SAD je ove nedeljena sajmu  South By Southwest u  Austinu,SAD je predstavljena jedna zanimljiva i neobična ideja "svirajući poster". Radi se o papirnatim posterima koji u sebi imaju

integrisane čipove i uz pomoć ovih čipova vi možete slušati muziku na dodir.Svirajući posteri su smišljeni i namenjeni  mladim lokalnim bendovima unjihovoj promociji.

Britanski izumitelji posetra koji sviraju tvrde da je ova njihov izum kao i projekat poprilično jeftin jer je napravljeno od recikliranih materijala ili kartona i na ovim recikliranim materiajlima se stvaraju "papirnate aplikacije".

Poster koji se sluša inače je rezultat istraživačkog partnerstva sa firmom Novalia sa Kembridža (koji je razvio metode za štampanje provodnog mastila),i  umetnička grupa Found, muzičara King Creosote i Dr Jon Rogers sa Univerziteta u Dandiju.

 Peter Thomas, direktor firme Uniform iz Liverpoola koja je pomagala dizajnerima pri osmišljavanju projekta izjavio je kako su se posvetili papirnatim aplikacijama kako bi istražili nove metode interakcije.

"Ljudi u zasićeni informacijama koje dobivaju istovremeno.Poster koji se sluša je jedan od načina da ih selektiraju.Hteli smo na neki način oživeti doživljaj taktilnog iskustva koje se nekad moglo osetiti koristeći stare dobre vinil ploče", dodao je Peter Thomas na kraju

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala