Najzanimljiviji sajt BalkanaZlatna maska Dart Vejder

Japanska zlatara iz Tokija "Ginza Tanaka" je povodom 40. godišnjice izlaska prvog filma iz serijala "Zvezdani ratovi" napravila masku Darta Vejdera ....

od 24-karatnog zlata u prirodnoj veličini, koju je ponudila po ceni od 1,4 miliona dolara

Naravno, ovu Dart Vejder masku može naručiti svako ko ima gore navedenu sumu novca .Kako kažu iz tokijske zlatare maska identična replika one iz filmova, široka 26,5 i visoka 30 centimetara.

Zlatara "Ginza Tanaka" je saopštila da maska nije pravljena da bi se nosila, pošto je teška oko 15 kilograma i nema otvor za glavu.

Masku može naručiti svako i to u zlatari u tržnom centru u tokijskom kraju Ginza, gde je "zlatna" maska prototip izložen. Bogati kupci će ipak morati da čekaju tri meseca na svoju "zlatnu relikviju“.

Jer, kako objašnjava Hirocugu Cučija, marketing menadžer zlatare, prototip je pravljen tri meseca od strane nekoliko majstora. Oni su prvo izlili delove maske, a zatim ih spojili.

To je bilo jako komplikovano. Svaki deo je radio po jedan majstor. Trebalo je sve to savršeno uklopiti“, kaže Cučija.

Svetske novinske agenicje podsećaju da ja zlatara "Ginza Tanaka" 2013. godine napravila božićno drvo sa temom Diznijevih likova čija je cena bila 500 miliona jena ili oko 4,5 miliona dolara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala