Najzanimljiviji sajt Balkana
Genijalna devojka 18-godišnja Esha Khare,iz Kalifornije,zbog svog izuma odmah je "zapala" za oko gigantu Googlu.Jer su neki ljudi iz Gogoglea videli u njoj neverovatan potencijal......


Esha je izumela napravu koja bi bateriju mobilnog telefona mogla napuniti za neverovatnih 20 sekundi a usput i produžiti rad iste te baterijeEshin izum je osvojio prvo mesto na Intelovom međunarodnom takmičenju održanom u gradu  Phoenixu.Za svoj genijalni izum Esha je nagrađena od ogranizatora Intela sa 50 hiljada dolara.!

Njena naprava bi mogla klasično punjenje baterija pretvoriti u stvar prošlosti, a mlada genijalka nada se da će njen izum jednog dana puniti sve, od mobilnog telefona pa do automobila na električni pogon .Esha uskoro kreće na Harvard i za medije je izjavila rekla je da je ovo samo početak njenog "umovanja".

Jer zaista zvuči fascinantno činjenica da je jedna mlada obična 18-godišnjakinja uspela da stvori tj izumu spravu za brzo punjenje moblinih telefona a tako nešto nije pošlo za rukom velikim korporacijama.pa je zbog toga kako smo rekli privukla pažnju mnogih,pa i samog Googlea koji želi proveriti kako namerava produžiti vek trajanja baterije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala