Najzanimljiviji sajt Balkana



zlatni kalendar 2013
Zlatarska kuća "Ginza Tanaka" iz Japana, je u svetu postala poznata po ekstravagantnim proizvodima.I ove godine iz njihove zlatarske kuće izašao je skupoceno zanimljiv božićni Miki Mouse kalendar napravljen od čistog zlata!...


Kalendar je napravljen od od 10 kilograma 24 karatnog čistog zlata!Kalendar je predstavljen i  otkriven  svetskoj javnosti danas u glavnoj prodavnici  u luksuznoj trgovačkoj četvrti u Tokiju.

Kalendar od čistog zlata sa likom Miki Mausa ima dimenzije; 129 cm visine a dugačak je  87 centimetara.Cena ovog kalendara od čistog zlata je 100 miliona jena ili  oko 717.300 evra!

Zlatara u prodaji koaj je osnovana 1892.godine u svojoj ponudi ima i manje kalendare od zlata čija vrednost dostiže i više stotina hiljada evra.!

Japanska zlatarska kuća "Ginza Tanaka" proteklih je godina proizvela niz  predmeta od zlata pa je tako 2011.godine javnosti predstavila 2,4 metara visoko Božićno drvo od 12 kilograma zlata vredno 1,5 miliona evra.

Za njegovu izradu trebalo je 15 majstora koji su na "novogodišnjem drvu" radili 4,5 meseca. U prošlosti zlatarska kuća "Ginza Tanaka" je izradila i zlatnog Deda Mraza,zlatno plivačko oelo pa čak i wc od Swarovski kristala

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala