Najzanimljiviji sajt Balkanasladoled icecream
Japanski naučnici iz Istraživačkog centra za bioterapeutski razvoj pronašli su način da proizvedu sladoled koji se ne topi.!....

 

Japanski naučnici su do otkrića došli sasvim slučajno, kada je istraživački centar u Kanazavi zamolio jednog poslastičara da napravi desert koristeći polifenol, tečnost koja se dobija iz jagoda.

Kada se poslastičar požalio na to da se slatka pavlaka momentalno stvrdnjava kad joj se doda polifenol, naučnici su shvatili da su naišli na zlatni rudnik.

"Polifenol prilično otežava odvajanje vode i masti - rekao je profesor Tomihisa Ota sa Univerziteta u Kanazavi."

Istraživači su otkrili da jedna od omiljenih poslastica širom sveta "zadržava svoj prvobitni oblik" čak i nakon 5 minuta provedenih na 28 stepeni Celzijusovih (direktno izložena sunčevoj svetlosti), i da i dalje ima fantastičan ukus.

Štaviše, nova vrsta sladoleda se ne topi čak ni kada u njega uperite vreo vazduh iz fena za kosu, ili ga ostavite tri sata na sobnoj temperaturi.

Istraživači su odmah započeli proizvodnju i prodaju poslastice širom Japana, koja je oduševila stanovništvo.

Sladoled se prodaje po ceni od 4.5 dolara, što je mala cena za tako veliki luksuz, podećamo vas da i kinezi takođe imaju s ladoled koji se ne topi  i on se zove Banana.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala