Najzanimljiviji sajt Balkana
U Japanu restoran "Hachikyo" na čijem meniju se nalazi oborci od morske hrane,uveo je jednu neobičnost ako gost ne dovrši svoje naručeno jelo.Ta neobičnost se ogleda u vidu novčane kazne,ako gost restorana do kraja...

ne pojede svoje naručeno glavno jelo on mora doplatiti određenu novčanu sumu pored regularnog računa.A ta "kazna" novčana suma se daje kao donacija ribarima sa kojima restoran posluje.

 "Radni uslovi ribara u današnje vreme  su veoma teški i opasni.Ponekad na moru neki ribari i poginu.Da bismo pokazali našu zahvalnost za hranu koju nam ribari dostavljaju, u ovom restoranu je zabranjeno na tanjiru ostaviti i jedno zrno riže.

Gosti koji ne pojedu celi tsukko meshi moraju ostaviti donaciju", stoji između ostalo na meniju restorana Hachikyo.

 Inače jelo Tsukko meshi se služi sa rižom koja je prekrivena ikrom lososa. Naravno da ne bude zabune ovo jelo mogu naručiti oni gosti koji pristanu na uslove restorana tj ako se slože da ukoliko ne pojjedu sve iz tanjira da će platiti "restoransku kaznu" tj  da će dati donaciju ribarima.

Vlasnik ovog  restorana ponekad šalje radnike restorana na privremeni rad na ribarskim čamcima da bi znali više ceniti rad i trud ribara sa kojima ovaj restoran posluje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala