Najzanimljiviji sajt Balkanajapansko ostrvo snupi

Japansko novo ostrvo koje je je "izronilo" posle vulkanske erupvcije u blizini obale Japana oduševilo je ljude širom sveta.Jer ovo novostvoreno ostrvo neverovatno podseća na popularnog Snupija, ljubimca Čarlija Brauna.....


Ostrvo koje je nedavno počelo da se formira nakon erupcije vulkana u arhipelagu Osagavara privlači veliku pažnju. Ponajviše zbog oblika, pošto neverovatno podseća na crtanog lika Snupija.


Satelitski snimci, koje naučnici svakodnevno objavljuju kako bi pokazali brzinu kojom novo ostrvo raste, odmah su zapali za oko ljudi na Tviteru i drugim društvenim mrežama, a vrlo brzo su osvanule u fotografije na kojima se upoređuje sa ljubimcem Čarlija Brauna.
ostrvo snupi
Stručnjacu iz japanske meteoroške agencije upozoravaju da je „Snupi ostrvo“ u stvari sastavljeno iz dve kopnene mase koje se postepeno spajaju, a da je i dalje izuzetno nestabilno.

Da dodamo i to da je Snupijeva glava, odnosno ostrvo Nišinošima, već je postojala, a njegovo telo se stvorilo nakon erupcije vulkana pre oko mesec dana, koji je počeo da formira novo ostrvo pola kilometra južno od postojećeg.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1